Laptop temizliği için gerekli malzemeler nelerdir?

Shimizu

Decapat
Katılım
29 Eylül 2021
Mesajlar
11
Çözümler
1
Laptopu alalı 2.5 yılı aşkın süre oldu garantisi varken servisinde 1 kez temizlettim üstünden çok süre geçti, şimdi kendim temizlemek, termal macununu yenilemek ve fanlarını yağlamak istiyorum. Bu işlemi ilk kez yapacağım bunun için bana gerekli olan şeyler nedir? Hangi yağı kullanmalıyım gres yağı mı yoksa makine yağı işe yarar mı ya da başka önerebileceğiniz bir şey? Termal macun Cooler Master önerir misiniz? Ekran kartına falanda sıkıyor muyuz öğrenmek istiyorum.
 
Fanlarda herhangi bir sorun yoksa yağlamayın. Macun için bildiğim MX6 ve Thermal Grizzly var fakat bütçenizi söylerseniz arkadaşlar daha iyisini önerirler. Tozu almak için varsa hava kompresörü veya saç kurutma makinesi ile diş fırçası bir de laptop kapağınız tırnaklıysa kredi kartı tarzı ince kart yeterli olacaktır.
 
Vidaları çıkarın kullanmadığınız bir plastik kart ile arka kapağını çıkarın.
Macun için Thermal Grizzly Hydronout veya Krynout öneririm. Fanları yağlamanızı da önermem. Ekran kartı ve işlemciye sıkıp, paketinde çıkan spatulayla yaymanızı öneririm. Kapatırken bakır boruları düz bir şekilde koyun eğik koymayın. %99 Alkol içeren mendiller vardı onlarla temizleyebilirsiniz, o yoksa mendilin üzerine az kolonya dökün dikkatlice temizleyin sürmeden önce. (Kesinlikle bataryanın klipsini çıkarın ve eldiven kullanmanızı öneririm)
 

Geri
Yukarı