Laptop temizliği nasıl yapılmalı?

Kelsza

Hectopat
Daha önce içini hiç açmadım yaklaşık, 2.5 yıldır kullanıyorum. YKS bittikten sonra kafam boşalınca temizleyeyim dedim ama korktum, biraz sakar olduğumdan bir şeyi beceremem diye. Lenovo bilgisayarımı teknik servisinde para karşılığı ( garanti dışı şu anda ) bakımını yaptırtabilir miyim? Ya da eğer İstanbul'da Avrupa yakasında bildiğiniz sağlam bilgisayarcı varsa orada yaptırayım mı? Herkese iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce içini hiç açmadım yaklaşık, 2.5 yıldır kullanıyorum. YKS bittikten sonra kafam boşalınca temizleyeyim dedim ama korktum, biraz sakar olduğumdan bir şeyi beceremem diye. Lenovo bilgisayarımı teknik servisinde para karşılığı ( garanti dışı şu anda ) bakımını yaptırtabilir miyim? Ya da eğer İstanbul'da Avrupa yakasında bildiğiniz sağlam bilgisayarcı varsa orada yaptırayım mı? Herkese iyi sosyaller.
Ilk seferinse ve daha once hicbir elektronik deneyimin yoksa vidalari yalama edebilirsin veya laptopa zarar verebilirsin. Temizleme islemi gayet kolay ama macun degistirmek bir miktar deneyim gerektiriyor.

Lenovo hangi model? Eğer alt kapak sökülen bir model ise basit bir şekilde içini açıp kendiniz yapabilirsiniz ama komple sökülen bir model ise bence hiç riske girmeyin ve teknik servise yaptırın.

Yaptıracaksanız verin kendi servisine, macun vs almadan mı giriştiniz?
Lenovo hangi model? Eğer alt kapak sökülen bir model ise basit bir şekilde içini açıp kendiniz yapabilirsiniz ama komple sökülen bir model ise bence hiç riske girmeyin ve teknik servise yaptırın.
Yapmadım ve hiç denemediğim için önceden kararsız kaldım zarar verir miyim diye. Teknik servisine nasıl veririlir biliyor musunuz web sitesinde bu konu ile alakalı bir şey bulamadım. alt kapağıda zor açılıyordur herhalde bir kere vidaları açmayı denedim hepsini açtığım halde çıkartamamıştım.

Teknik servis dediğim yetkili servis değil. Etrafınızdaki düzgün iş yapan bir teknik servis yani bilgisayarcı. Yetkili servise bakım için gönderebilirsiniz fakat alacakları ücret yakınınızdaki bilgisayarcının alacağı ücretten daha fazla olacaktır ve zaman açısından daha uzun sürede işiniz çözülecektir. Bu yüzden çevrenizdeki bir bilgisayarcıyı araştırın ve oraya bakımı yaptırın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı