Laptop Toshiba yazısında kalıyor

Alsancak

Decapat
Bilgisayarımı bir gün önce sorunsuz kapattım sabah açtığımda Toshiba Leading innovation >>> ekranında kaliyor. Klavye calismiyor. BIOS pilini soktum tekrar denediğimde BIOS'a girmem için F2 tuşuna basmami söyleyen bir mesaj geldi BIOS'a girdim her şey normal görünüyor kaydet ve çik dedigimde yeniden Toshiba yazısında kaliyor. HDD sökerek denedim ilk açılışta disk yok hatası verdi diski takarak açtım tekrar Toshiba yazısında takıldı. HDD yeniden sökerek denedim bu kez ilk denemede Toshiba yazısında kaldı kapatıp yeniden denediğimde ise siyah ekranda kaldı diski taktım yeniden başlattım bu kez Toshiba yazısıni geçti siyah bir ekranda kaldı RAM vs akla gelen her şeyi denedim olmadı. Aklınıza gelen bir şey var mı? Teşekkürler.

15562868796235302107915116970458.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak bende de aynı şey oluyordu yapman gereken şey bir usb belleğe windows'u kurman ardından ise onu biostan başlatmada ilk kısma alıp windowsu yeniden kurman. Ardından ise bütün driver'ları bilgisayarın modelinin sayfasından teker teker indirmen olacaktır diğer çözümleri boşuna deneme zaman kaybedersin.

Bak bende de aynı şey oluyordu yapman gereken şey bir usb belleğe windows'u kurman ardından ise onu biostan başlatmada ilk kısma alıp windowsu yeniden kurman. Ardından ise bütün driver'ları bilgisayarın modelinin sayfasından teker teker indirmen olacaktır diğer çözümleri boşuna deneme zaman kaybedersin.
Denedim hocam öylede olmadı Toshiba ekranini geçmiyor yeniden başlatınca bios bile açılmıyor biraz bekleyip yeniden açınca yine bios a giriyor başlat deyince yine simsiyah ekran acilmiyor
Diski söküp başka bir bilgisayara hot plug yardımıyla takın. Ardından diskin bulunduğu sürücü numarasından cmd üzerinden chkdsk :Sürücüno /f komutunu deneyin
Diski soksemde açılmıyor dediğinizi denedim yine de oadi 🙄
Başka bir disk ile dene ya da mevcut diski başka makinada test edip sağlamlığından emin ol. Donanım sağlam ise Claus'un önerdiği gibi yeniden kurulumu deneyebilirsin.
Diski başka PC de denedim diskte sorun yok sanırım anakart gitti

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı