Yaşadığınız sorun sanal ortamda çözlüecek bir durum değildir.
İşi bilen bir teknik servise göstermeniz gerekiyor.
Bu dönemde tanıdık olmadıkça birine güvenmek zor. Bende durumdan farkındaydım fakat gene de atladığım bir olay vardır diye sorayım dedim. El yatkınlığım ve bilgi ile bir şekilde sorunu çözmeye veya 3.0 USB port çoğaltıcı almayı düşünüyorum. Bakalım nasip. Teşekkürler.
Evet arkadaşlar uzun zaman sonra yine konu açmayayım diye eski konumdan yazıyorum. Kulaklık konusu vs açmıştım. Kulaklık geldi pazertesi günü. Ancak konu da bilindiği üzere uzun zamandır güç sorunu vardı. Bir tanesi hiç çalışmıyordu zaten diğer ikisi de dediğim gibi sadece örnek mouse çalıştırıyordu ancak klavye çalıştırmıyordu. Haliyle de yazılımsal bir durum değildi. Güç sorunuydu ışık gitmesi sürekli uyarı vermesi vs. neyse ondan sonra bu aralar artık bir şey alıyorsun bakıyorsun çalışmıyor haliyle insanın zoruna gidiyor. Her ne kadar kendin bir şeyler bilsen de tecrübeli ve gerekli ekipmanların olması lazım ki bilgisayarı tamir edesin. Ama bu işe de benim yöntemim ile gerek kalmadı. Eski mouse vardı bende tekerleği kırılan. Bunda denedim kulaklık ile o mouse aynı anda çalıştı. Sonra önceden tabii BIOS güncellemesi vs araştırdım ama uzaktan olacak şeyler değildi bunlar. Bu konuyu açtığım zamanda biliyordum. Sonra dedim ki bende USB çoklayıcı almıştım bu arada bundan önce dedim USB portlarında mı sıkıntı var acaba diye yokmuş. Dediğim gibi güç sorunu entegre vs ufak elektronik parçalardan kaynaklı bir şey büyük ihtimalle. Yoksa adaptörden değil adaptör de değiştirdim. Bugün de dedim ki bir saattir bununla uğraşıyorum. Dedim USB çoklayıcı ile haricen powerbank ile şarj verdim. Tabii sürekli açık kalmadığı için powerbank telefon olmadığı için kısacası sonra dedim ki adaptör ile aynı güç vereyim. Tabii powerbank da görünce çalıştığını direkt bu yönteme geçtim. Yoksa hiç makaron kablo vs uğraşmamak için. Çalıştığını görünce hemen haricen enerji verdim. Bu sayede enerji yetmezliği olmayınca laptop USB aygıtını tanıdı ve mouse ve kulaklık aynı anda hiç çalışmayan 2.0 portta çalışmaya başladı. Tabii güç veren bir cihaza güç vermek uygun olmayan bir şeydi. Ama ben bu tehlikeli durumu farkında olsam da zaten çalışmadığı için direkt atıldım. Sonuç olarak bakıldığında da iyi ki denemişim diyorum. Güç yetmezliğinden ötürü Gamepower kyruse kulaklıkta titreşim özelliği yani motor var bilindiği üzere. Ancak dün bu olaylardan önce denediğim de YouTube 7.1 ses testi yaptığım zaman yüksek seste bozuk frekanslar oluştu. Ardından tabii direkt çıkarmıştım. İyi ki de bozulmadı yeni kulaklık

bu yöntemle yaptığım da denediğim de ne bozulma oldu ne de çalışmama. Çalıştığını fark ettim. Tabii bu sıralar da daha bugün aklıma geldi kulaklığın programını indirmek. 870 EVO 1TB SSD bozuk gelmişti iade vs derken aklımdan çıktı. Konuyu gerekli gereksiz uzattım. Ama faydalı olacağını düşündüğüm için buraya da yazmak istedim. Zaten kanala da daha detaylı şekilde anlatacağım bir video atacağım. Bu arada herkes bu yönteme kalkışmasın hasar gibi durumlarda olabilir. Özellikle güç sorununuz var ise bu duruma kalkışın. Ben multimetre ile de ölçtüğüm için biliyorum. 1.40 volt veriyordu 2.0 port. İşin kısacası arkadaşlar yeni laptoplarda bu durum daha düşük ama garantisi var ise hiç bulaşmayın tabii iade veya değişim yapın daha iyi olacaktır. Garantisi bitmiş ve tanıdığınız güvendiğiniz tamirci yok ise dediklerime göre yol alırsanız yardımcı olacağını düşünüyorum. Bu arada yeni demişken aldığımız zamanlarda 2.0 port çalışmıyordu. O zamanlar tabii aklıma vs de gelmedi çocukluk vs denilebilir. İyi sosyaller dilerim.