Laptop VRAM için katı termal macun önerisi

sinanaltinari

Decapat
Ekran kartı
1660 Ti
Anakart
tuf fx506lu
İşlemci
i5 10300H
TUF F15 10300H 1660 Ti laptopumun fabrika çıkışı macununu Cooler Master Maker macun ile değiştirdiğimde ekran kartımın sıcaklığı hiç düşmemişti 86 derece sabit kalmıştı. VRAM'lerin üstünde de fabrika çıkışından katı macun vardı oraya da maker sürmüştüm halbuki. Şu an Thermal Grizzly Kryonaut macun kullanıyorum VRAM'lerin üzerinde termal pad var yine aynıydı sıcaklıklar ama kasanın altındaki hava delikleri az diye deldim şu an 79-84 arası oynuyor tam yükte yüksek ayarlarda. İşlemci de ThrottleStop yapıyor hala 95 görüp geri iniyor bazen. Sistem boştayken 41 dereceye kadar iniyor Turbo açık olunca bu ani fırlamayı çok yapıyor. Kısaca şu an termal pad var Thermal Grizzly Kryonaut macun var ekran kartı 79-84 işlemci 80-95 arası ve sıvı metal almaya karar verdim ekran kartına ve işlemciye uygulayacağım. Undervolt yapmak istemiyorum. YouTube'deki tüm yabancı kanallar VRAM'lerin üzerine değişim yaparken yine macun sürüyor hatta sıvı metal koyan da var ama ben fabrika çıkışındaki gibi termal macun sürmek istiyorum. Bu mantıklı mıdır? Mantıklıysa bana VRAM'ler için iletkenliği yüksek kıvamı katı olan macun, mantıklı değilse termal pad önerir misiniz?

Bu arada Cooler Master maker macun varken termal pad ile değiştirmek için laptopu açtığımda bakır boru şu görseldeki gibi kazayla yamulmuştu sonrasında sıcaklık farkı yaşamamıştım. Borunun altta kalan kısmında bir problem yok bu olayın üstünden de 15 gün kadar oluyor. Boruda sıkıntı var mıdır sizce?

20220910_193611.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu deneyebilirsin.

Maker modelinden w/m.k değeri olarak yarı yarıya düşük. Kıvamından dolayı mı bunu söylediniz?

Maker modelinden w/m. K değeri olarak yarı yarıya düşük. Kıvamından dolayı mı bunu söylediniz?

Asıl önceliğim MX-4 tür normalde ama çoğu kişi farklı satıcılardan alıp pumpout olayı var diyor. Yetkili satıcısından alınsa bir sorun olmayacak onun için direk kıvamından dolayı MasterGel'i önerdim ama MX-4 de de ısrar ederim Teknobiyotik'ten falan alırsan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı