Saydıklarımızın dışında pek seçenek bir yok aslında. Zaten ikisi kullanıcının en çok istediği şeyler. Taşınabilirlik istiyorsan hızdan feragat ediyorsun, hız istiyorsan taşınabilirlikten.
Masaüstü aynı fiyata daha yüksek performanslı olacak şekilde toplanabilir. Gelecekte sistemin yetersiz gelirse her türlü parçasını değiştirerek yükseltebilirsin. Masaüstülerde sıvı soğutma gibi soğutma opsiyonları bulunurken laptopta bulunmaz.
Ömür konusunda masaüstü laptoplara fark atıyor, ve aynı sistemi daha ucuz bir şekilde alabilirsiniz masaüstü bilgisayarlarda. Aynı zamanda benim gözlemlediğim kadarıyla laptoplarda upgrade yapmak masaüstüne göre daha zor.
Ömür konusunda masaüstü laptoplara fark atıyor, ve aynı sistemi daha ucuz bir şekilde alabilirsiniz masaüstü bilgisayarlarda. Aynı zamanda benim gözlemlediğim kadarıyla laptoplarda upgrade yapmak masaüstüne göre daha zor.
Eksileri ısınması
Ömrünün masaüstüne göre yarı olması 5 yıl falan kullanırsanız şükredin parçalarını değiştirememek ısınması kulağınızı tırmalayan bir fan sesi olması ekranı küçük olması şarzının oyun oynerken 1 saat bile gitmemesi bu yüzden fişte oynamak gerek fişte oynarken patlaması ya da pil sağlığının düşmesi gereksiz pahalı olması mobil ekran kartı ve mobil işlemci yüzünden çok daha az permormans vermeleri
İnsanların ihtiyaçları farklı evet masaüstü daha avantajlı ama benim ablam öğrenci ünüversitede taşıması gerekiyor o yüzden laptop daha mantıklı mesela ben evdeyim benim de masaüstüm var herkesin kendi ihtiyacına göre saçma sapan yorum yapmayın.