Laptop vs masaüstü

wiv1i

Zeptopat
Merhaba. Ben şu an 10.sınıfım, bir bilgisayar alacağım. 12. sınıfta staja başlayacağım ve üniversiteye gideceğim için ailem laptop almamı istiyor. Öte yandan arkadaşlarım "kasa al 12.sınıfta satar laptop alırsın" diyor, bütçem 50-60 k civarlarında, alacağım sistemde ya da laptopta 32 GB RAM (DDR5) ve 1 TB SSD kasa alırsam bu bütçeye 5060 Ti 16 GB alabiliyorum ama laptopta maximum 4060'ta kalıyorum. Önerdiğiniz şeyler başta olmak üzere sistem ya da laptop tavsiyeleriniz varsa açığım. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba. Ben şu an 10.sınıfım, bir bilgisayar alacağım. 12. sınıfta staja başlayacağım ve üniversiteye gideceğim için ailem laptop almamı istiyor. Öte yandan arkadaşlarım "kasa al 12.sınıfta satar laptop alırsın" diyor, bütçem 50-60 k civarlarında, alacağım sistemde ya da laptopta 32 GB RAM (DDR5) ve 1 TB SSD kasa alırsam bu bütçeye 5060 Ti 16 GB alabiliyorum ama laptopta maximum 4060'ta kalıyorum. Önerdiğiniz şeyler başta olmak üzere sistem ya da laptop tavsiyeleriniz varsa açığım. Şimdiden teşekkürler.

Kesinlikle masüstü o fiyata laptop alırsın ama alacağın laptopta atıyorum 4060 olur ama aynı fiyata masaüstünde Ti olur laptopun işçiliği fazla ve küçük olduğu için pahalı olur.

Hocam bende aynı durumda kaldım 1 sene önce kasa aldım 11. sınıfım şu an 12 bitince laptop geçeceğim eğer lazım değilse şu an bence masaüstü daha mantıklı.

Okuyacağınız bölüme göre değişir de mühendislik vs okumazsanız, ortalama 10-20 bin TL'lik laptop da iş yapar üniversite için. Masaüstü alın şimdilik.

Mühendislik okumayacaksanız veya oyunda 1080p bana yeter diyorsanız okul için masaüstü almanızın bir mantığı yok. Aynı kararı bende verdim soğutma performansı iyi bir model işinizi görür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı