Çözüldü Laptop Wi-Fi Silindi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ozarslan

Centipat
Merhabalar.

Gün içinde laptopumdan Gmail, YouTube ve Google'a erişemediğim için NetAdapter Repair uygulamasını indirerek tüm ağ ayarlarımı sıfırlamaya çalıştım. O esnada bilgisayar yeniden başlatıldığı için uygulama henüz sıfırlama yaparken işlem yarıda kaldı. Bilgisayarı açtığımda sağ alttaki kısımda internet bağlantısı bulunmadığını gördüm. Tıkladığımda da normalde Uçak Modu simgesinin yanında bulunan Wi-Fi simgesinin kaybolduğunu fark ettim. Önce Driver Booster aracılığıyla, sonra da manuel olarak Wi-Fi sürücüsünü güncelledim, lakin bir değişim olmadı. Birkaç internet sitesinde gördüğüm çözümleri denesem de bir sonuç alamadım. Çözümü bilen var mıdır acaba? :)

Çözüm
Benzer sorunu ben de yaşamıştım ve formata gerek kalmadan şu şekilde çözdüm. Konuyu sonradan görenler ve sorunu olanlar için çözüm adımlarımı buraya bırakıyorum.

Başlat'a ve ardından Çalıştır'a giriyorsunuz (Windows+R) > cmd.exe

regsvr.32 netshell.dll
regsvr.32 netcfgx.dll
regsvr.32 netman.dll

şeklinde komutları giriyorsunuz ve bilgisayarı yeniden başlatıyorsunuz.
Evet gözüküyor.

Realtek RTL8822BE 802.11AC.

Modemle alakası yok, başka bir bilgisayardan veya telefondan gayet rahat kullanıyorum.

Denedim, bir fark yaratmadı.

HP Pavilion Gaming laptop 15-CX0xxx, deneyip geri dönüş yapacağım.

Bu linkden indirebilirsin.

Sorunu biraz daha açayım, belki bir faydası olur.

1609257210426.png

Normalde sağ alt tarafta bulunan kısım aracılığıyla Wi-Fi'a bağlanırken şu anda o simge tamamen kaybolmuş durumda.

Sorunu biraz daha açayım, belki bir faydası olur.

Eki Görüntüle 807004Cevapla

Normalde sağ alt tarafta bulunan kısım aracılığıyla Wi-Fi'a bağlanırken şu anda o simge tamamen kaybolmuş durumda.
Anladım. Ayarları açın Kişiselleştirmeye girin oradan görev çubuğu. Orada sistem çubuğu simgelerini aç veya kapat var oradan etkinleştirebilirsin simgeyi.

Bu linkden indirebilirsin.
Burada bulunan Realtek sürücüsü bendeki adaptör ile aynı değil.
Anladım. Ayarları açın Kişiselleştirmeye girin oradan görev çubuğu. Orada sistem çubuğu simgelerini aç veya kapat var oradan etkinleştirebilirsin simgeyi.
Açık durumda zaten şu an.

Bu araçla bir sıfırlama yapar mısınız?

Bu araçla bir sıfırlama yapar mısınız?

Bu aracı kullanmama rağmen de sonuç alamayınca bilgisayara ihtiyacım olduğu için format atmak zorunda kaldım. Sorunu ancak böyle çözebildim.

Teşekkür ederim herkese.

Benzer sorunu ben de yaşamıştım ve formata gerek kalmadan şu şekilde çözdüm. Konuyu sonradan görenler ve sorunu olanlar için çözüm adımlarımı buraya bırakıyorum.

Başlat'a ve ardından Çalıştır'a giriyorsunuz (Windows+R) > cmd.exe

regsvr.32 netshell.dll
regsvr.32 netcfgx.dll
regsvr.32 netman.dll

şeklinde komutları giriyorsunuz ve bilgisayarı yeniden başlatıyorsunuz.

Çözüm
Alternatif olarak DISM onarımı da yapılabilir:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı