Çözüldü Laptop Wi-Fi sürücüsü çalışmıyor "Kod 10"

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emir çetin

Decapat
Katılım
18 Mayıs 2021
Mesajlar
316
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1 yıl önce 9000 TL'ye laptop aldım. Windows 10 kurmuştum. Dün bir sorunla karşılaştım. İnternete girdiğimde internet bağlantısı yok demişti. Normalde hemen bağlanırdı internete laptop da zaten iyi bir laptop ucuza da almadım. Sonra baktım Wi-Fi ağlarını göremedim. Sürücüsünü kontrol ettiğimde "Bu aygıt başlatılamıyor (kod 10) bu işlem başarısız oldu." yazıyordu. Panik yaptım ve sistem geri yükleme yaptım ama mavi ekran yedim. Sonrasında Windows'tan format atmayı denedim. Format bittiğinde mavi ekran verdi. Sonrasında USB'den format attım ve internet bağlantı kısmında ağlar gözükmedi. Özel seçeneğini tıklayıp diski tamamen temizlememe rağmen böyle oldu. Ben de sınırlı kuruluma devam et dedim ve masaüstüne ulaştığımda Wi-Fi sürücüsünde yine aynı yazı vardı.

Not: Hiçbir şekilde virüs yok bilgisayarda. Laptop elimde kalacak diye korkuyorum. Fazla bir miktar ödedim ve yardıma ihtiyacım var.
 
Hocam benim 2. bir bilgisayarım var Wi-Fi'ya bağlanabiliyor. Eğer o bilgisayardan yapabileceksem nasıl yapacağımı söylerseniz yapabilirim. Tam olarak hakim değilim indirip USB'ye atma işine.

Wi-Fi'si olan bilgisayardan CPU-Z indirin olmayan bilgisayara USB ile atın kurun. Mainboard yazan yerin ekran görüntüsünü atın buraya.
 
Buradaki adımları takip edin hocam. İndirme bağlantısından indirin ve çalışmayan bilgisayarınızda kurun.


Tamam deniyorum.
Buradaki adımları takip edin hocam. İndirme bağlantısından indirin ve çalışmayan bilgisayarınızda kurun.

WhatsApp Image 2022-01-15 at 12.13.30.jpeg
 
Hocam biraz fazla olacak ama :) indirme exe dosyasını USB'ye atıp mı kurayım yoksa Wi-Fi olan PC de kurup mu yapayım.
Zaten bozuk olan bilgisayarınızda Wi-Fi yok yani orada indiremezsiniz. Wi-Fi si olan bilgisayarınızdan bu linke tıklayın dosyayı indirin USB'ye atın. Bozuk bilgisayara kurun.
 
Zaten bozuk olan bilgisayarınızda Wi-Fi yok yani orada indiremezsiniz. Wi-Fi'si olan bilgisayarınızdan bu linke tıklayın dosyayı indirin USB'ye atın. Bozuk bilgisayara kurun.

Tamam hocam deniyorum.
Hocam çok teşekkür ederim sorunum çözüldü. İyi günler diliyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı