Laptop Windows 11'i boot etmiyor

Halileo Halilei

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, diz üstü bilgisayarıma temiz kurulumla birlikte Windows 11 kurmak istiyorum. Ventoy adlı program ile USB belleğimi boot için hazırladım ve Windows 11 ISO dosyasını içine attım. Ventoy ekranında Windows 11 gözüküyor fakat kurulum için seçtiğim zaman ekran Ventoy'da takılı kalıyor. Aynı şeyi Windows 10 ile defalarca yaptım defalarca bilgisayara format attım fakat hiç sorun çıkmadı. Windows 11'i seçince kurulum ekranına ulaşamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ventoy'da ayarlama yaparken UEFI GPT ayarlarını seçmeyi de düşündünüz mü? (Meraken soruyorum) Tabii yeni nesil laptopa kurulum yapıyorsanız...

Ventoy'da ayarlama yaparken UEFI GPT ayarlarını seçmeyi de düşündünüz mü? (meraken soruyorum) tabii yeni nesil laptopa kurulum yapıyorsanız...

Windows 11 sadece UEFI olarak mı kuruluyor? Ben MBR legacy olarak kurmaya çalıştım. Laptop Lenovo Ideapad 320. Çok da eski sayılmaz yaklaşık 3 yıl önce almıştım.

Windows 11 sadece UEFI olarak mı kuruluyor? Ben MBR legacy olarak kurmaya çalıştım. Laptop Lenovo Ideapad 320. Çok da eski sayılmaz yaklaşık 3 yıl önce almıştım.

Hangi nesil olan modeli? MBR olarak kurulmaz demiyorum da Rufus'ta bile belli ayarları yaparak bypass ederek kuruyor çoğu kişi ondan dolayı öyle söyledim. Güvenli Önyükleme ve TPM ile ilgili bir şey kullanıyorsan çok sıkıntı yaratıyor. UEFI desteği olan laptop veya anakarta da MBR olarak yüklemek aşırı saçma.

Hangi nesil olan modeli? MBR olarak kurulmaz demiyorum da Rufus'ta bile belli ayarları yaparak bypass ederek kuruyor çoğu kişi ondan dolayı öyle söyledim. Güvenli önyükleme ve TPM ile ilgili bir şey kullanıyorsan çok sıkıntı yaratıyor. UEFI desteği olan laptop veya anakarta da MBR olarak yüklemek aşırı saçma.

İşlemciyi soruyorsanız i5 8250U yani 8. nesil. Laptopun tam modeli Lenovo Ideapad 320-15IKB type 81BG, 81BT.

İşlemciyi soruyorsanız i5 8250U yani 8. nesil. Laptopun tam modeli Lenovo Ideapad 320-15IKB type 81BG, 81BT.

Bence öncelikle Secure Boot ve TPM ayarlarının açık olduğuna emin olun. Daha sonra Rufus üzerinden Windows 11 normal bir şekilde yazdırın daha sonra Boot menu key ile USB'yi seçip öyle başlatın. Daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı