Laptop yavaş, yeni sisteme geçilmeli mi?

Uzun süredir format atmadıysan bir temiz kurulum yap. Uygulamalardan kullanmadığın ne varsa kaldır (windows uygulamaları dahil), shutup10++ indir kullanmadığın windows hizmetlerinin alayını durdur. Ayarlar > gizlilik > arka plan uygulamalarına gir arka planda çalışmasına ihtiyacın olmayan her şeyi kapat, 0.2 saniye daha hızlı açılacak diye windows tonla uygulamayı arka planda çalıştırıyor boşuna. Tabi sende HDD var sende 1-2 saniye fark olabilir! Arkadaşlara katılıyorum M2 yuvası varsa M2 SSD yoksa SATA SSD al. İlerde laptopu değiştirsen de çıkartır yeni laptopta kullanırsın..

Neyi değiştireceksiniz? Bilgisayarı değiştirmenize gerek yok. SSD takviyesi ile bilgisayarınızdaki performans artışını görebilirsiniz. HDD olduğu sürece bilgisayarınız hantallığını koruyacaktır. Not: bilgisayarınız sandığınız kadar kötü özelliklere sahip değil, sadece şu HDD'den kurtulun derim. Ek not: HDD'lerin üretimi durdurulsun, lütfen rica ediyorum. :) :D :p
SSD'ler depolamalar için pek iyi değil HDD'lere kıyasla. HDD üretimi durmamalı.

WD Green 480 570 lira falan. Hani buysa pahalı gelen... Şaşırtıcı.
O SSD'yi de almazsın yani. Alınacak bir SSD değil çünkü.

16 GB RAM + 1 TB HDD + Intel Core i7 7. nesil laptopum çok yavaş ve şu an Windows 10 kullanıyorum. Değiştirmeli miyim?

SSD alıp HDD'yi ikincil disk olarak kullan. Laptopunda DVD girişi varsa eski HDD'yi içine takabilirsin bir çeviriciyle.

5400 RPM HDD'mde, Windows 10 21H1'den Windows 10 1809'a geçtim. Gayet hızlandı.

Yakında yani bilgisayar alacağım için SSD almadım.

16 GB RAM + 1 TB HDD + Intel Core i7 7. nesil laptopum çok yavaş ve şu an Windows 10 kullanıyorum. Değiştirmeli miyim?
O cihaz kendi kendine yavaşsa ben de Barrack Obama'yım hocam. Bi SSD takın ve bakım yapıp virüs taraması vs kontrol edin.

WD Green 480 570 lira falan. Hani buysa pahalı gelen... Şaşırtıcı.
WD green yerine CS900 ya da Ultra 3D alınmalı. CS900 ile arasında fark çok az Ultra 3D ile ise 100 tl var.

Bence böyle bir sisteme Ultra daha çok yakışır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı