Çözüldü Laptop yeni takılan SSD'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cemkayall

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2020
Mesajlar
83
HP laptop için SSD aldım. Format atmak için SSD'yi HDD yerine taktım ama BIOS SSD'yi̇ görmedi.
 
@cemkayall Elinizdeki Windows formatı için kullandığınız USB bellek sağlam mı? UEFI kurulum olarak mı ayarlı, Legacy mi?
Evet daha önce kullandığım sağlam usb, daha 1 saat önce rufustan uefi olarak ayarladım iso dosyasını
@cemkayall Elinizdeki Windows formatı için kullandığınız USB bellek sağlam mı? UEFI kurulum olarak mı ayarlı, Legacy mi?
Legacy Support u Disabled yapınca şu şekilde hata veriyor
 

Dosya Ekleri

  • 16482400900916620029295726658555.jpg
    55,2 KB · Görüntüleme: 761
@cemkayall Attığınız ekrandan Legacy support'u disable edelim önce.

Ardından bilgisayar açılışında F9 ile direkt Boot Menu'ye girip UEFI: Flaş belleğinizin adı şeklindeki seçeneği seçmeyi deneyin.

Ekleme: Sanki cihaz kendini format belleğinden değil de, takılı olan diskten, yani SSD üzerinden boot etmeye çalışıyor. Disk boş olduğu için hata alıyorsunuz. Önce format ekranına ulaşabilmemiz lazım.
 
SSD'yi başka bilgisayarda deneme şansınız var mı?
Maalesef
Dediğiniz gibi F9a basınca çıkan ekran bu
 

Dosya Ekleri

  • 16482404812012165880653154483032.jpg
    50,9 KB · Görüntüleme: 685
@cemkayall Cihazınız taktığınız format USB belleğini görmüyor. Sizden ricam önce başka USB portlarına takıp deneyin, olmazsa format diskini yeniden oluşturun. Rufus ve Windows ISO'sunun güncel sürümlerini kullanın. Format diskini UEFI kurulum & GPT biçiminde ayarlayın.
 
Şuan normalde kullandığım ve Windows kurulu olan hdd yi taktım bilgisayar normal açıldı, USB yi taktım bilgisayar görüyor. Acaba iso yazdırırken mi yanlış oldu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…