Laptopa 16+8 RAM önerisi

querencia1

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop Model: HP Victus 16-d1015nt (6G0E3EA)
Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 3050Ti
İşlemci: Intel Core i5-12500H
RAM: 16GB DDR5
SSD: 512GB (Samsung)
Klavye: Logitech G213 Prodigy
Mouse: Logitech G203 Lightsync
Kulaklık: Rampage RM-K6 Stark
BT Kulaklık: JBL Tune 720BT
Gamepad: Logitech F310
Laptopun garantisi bu ay bitiyor artık, hatta bitmiş olabilir. Bende RAM'i arttırayım dedim yaz geldiğinde ama aklımda iki soru var;
1. olarak, RAM arttırdığımda, SSD değişiminde olduğu gibi bi' bilgi, dosya kaybı olur mu?
2. olarak, önerdiğiniz bir RAM var mı? RAM'lerim şu an 2x8 toplam 16 GB olarak var. Ya sadece birini 16 ile değişip 16+8'den 24 GB yapacağım ya da bütçeme bağlı ikisini de 16 ile değişip 16+16'dan 32 GB yapacağım. Yani 16 GB RAM önerisi lazım. Bütçe olarak çok pahalı olmadığı sürece her şeye kabulüm. Kaliteli ve bulunur markalar olursa sevinirim.
DDR ve MHz bakacaklar için model adı; HP Victus 16-D1015NT (6G0e3EA)

Hocam hiçbir kayıp olmaz bilgi dosya kaybı vs.
Crucial marka alabilirsiniz gayet güzel.

Hocam diğer arkadaşta CL40 önermiş ne farkı oluyor? Fiyatta oynama bile yok neredeyse ondan sordum. Teşekkürler.

Hocam diğer arkadaşta CL40 önermiş ne farkı oluyor? Fiyatta oynama bile yok neredeyse ondan sordum. Teşekkürler.
benim önerdiğim 5600 Mhz. diğeri 4800 Mhz. eğer sisteminiz 5600 destekliyorsa daha hızlı çalkışacaktır. ona göre çift ram alın dual ddr desteğini kullanın.

sorun çıkarmaz ama bilgisayar desteklemiyorsa 4800 mhz de çalışır.
Hocam birde şeyi sorsam sizi bulmuşken, görev yöneticisinden belleğin hızına bakıyorum 4800MT/s diyor. MHz ile aynı şey mi yoksa laptop gerek duymadıkça o hıza mı çıkarmıyor anlamadım. Veya başka birşey.

Teşekkür ediyorum.

4800 yazan MT/s (MegaTransfer/Saniye). DDR (Double Data Rate) ram türü kullandığımız için hız iki ile çarpılıyor. Aslında 2400MHz çalışıyor ve DDR olduğu için 2400MHz x 2=4800MT/s oluyor.

CPUID uygulamasını indirin. ram özelliklerini ve üzerinde bulunan ram markasını inceleyin. o marka ve hızda 16 gb 2 adet ram alın aynı olsun. dual çalıştırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…