Laptopa 2 farklı GB kapasitesinde RAM takılabilir mi?

burakkkss

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi benim şu an mevcut bilgisayarımda 8 GB DDR4 CL22 RAM var ayrıca 2 slotum var, biri bu 8 GB ile dolu. Diğer slota 16 GB DDR4 CL22 RAM takarsam bilgisayarıma bir şey olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi benim şu an mevcut bilgisayarımda 8 GB DDR4 CL22 RAM var ayrıca 2 slotum var, biri bu 8 GB ile dolu. Diğer slota 16 GB DDR4 CL22 RAM takarsam bilgisayarıma bir şey olur mu?

Bilgisayarın anakartı tek slot 16 GB RAM destekliyorsa takarsın. 8+8 destekliyorsa mecbur 8 takacaksın.

Bir tane daha 8 alırsanız daha güzel çalışır. Böylede çalışır bir sorun olmaz ama Dual-channel avantajından faydalanırsınız. Yani 16 yerine 8 alın.

Anakart 24 GB RAM destekliyorsa bir sıkıntı çıkmaz RAM'in voltuna dikkat ederek alın.

Voltajı uyuyor satıcıya yazdığımda ise uyumlu çalışır dedi fakat emin olamadigim için sormuştum.

Bilgisayarın anakartı tek slot 16 GB RAM destekliyorsa takarsın. 8+8 destekliyorsa mecbur 8 takacaksın.

Peki destekleyip desteklemediğini nereden öğrenebilirim?

Bir tane daha 8 alırsanız daha güzel çalışır. Böylede çalışır bir sorun olmaz ama Dual-channel avantajından faydalanırsınız. Yani 16 yerine 8 alın.

SSD yukseltmesi de yapacağım için(2TB SSD takacağım)16 GB RAM alacaktım o yüzden bir sıkıntı çıkar mı diye sormuştum ama sanırım bir sıkıntı çıkmayacak gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…