Laptopa 2 farklı GB kapasitesinde RAM takılabilir mi?

burakkkss

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi benim şu an mevcut bilgisayarımda 8 GB DDR4 CL22 RAM var ayrıca 2 slotum var, biri bu 8 GB ile dolu. Diğer slota 16 GB DDR4 CL22 RAM takarsam bilgisayarıma bir şey olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi benim şu an mevcut bilgisayarımda 8 GB DDR4 CL22 RAM var ayrıca 2 slotum var, biri bu 8 GB ile dolu. Diğer slota 16 GB DDR4 CL22 RAM takarsam bilgisayarıma bir şey olur mu?

Bilgisayarın anakartı tek slot 16 GB RAM destekliyorsa takarsın. 8+8 destekliyorsa mecbur 8 takacaksın.

Bir tane daha 8 alırsanız daha güzel çalışır. Böylede çalışır bir sorun olmaz ama Dual-channel avantajından faydalanırsınız. Yani 16 yerine 8 alın.

Voltajı uyuyor satıcıya yazdığımda ise uyumlu çalışır dedi fakat emin olamadigim için sormuştum.

Bilgisayarın anakartı tek slot 16 GB RAM destekliyorsa takarsın. 8+8 destekliyorsa mecbur 8 takacaksın.

Peki destekleyip desteklemediğini nereden öğrenebilirim?

Bir tane daha 8 alırsanız daha güzel çalışır. Böylede çalışır bir sorun olmaz ama Dual-channel avantajından faydalanırsınız. Yani 16 yerine 8 alın.

SSD yukseltmesi de yapacağım için(2TB SSD takacağım)16 GB RAM alacaktım o yüzden bir sıkıntı çıkar mı diye sormuştum ama sanırım bir sıkıntı çıkmayacak gibi duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı