Çözüldü Laptopa 360 Hz monitör takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kansz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Benim Monster Abra A5 v20.4.2 oyuncu bilgisayarım var ve buna oyuncu monitörü bağlamak istiyorum. 360 Hz destekler mi, maksimum kaç Hz destekler? 360 Hz desteklemesi için hangi kablo vs. yardımcı olur musunuz? İstediğim monitör şu, 360 Hz değil ama;

Çözüm
Laptop HDMI 2.1 ve Mini DP 1.4 portları barındırıyor. Normalde hem HDMI 2.1 hem de DP 1.4 rahatlıkla 360 Hz görüntü verir. Senin düşündüğün monitördeyse mecburen Mini DP to DP kablosu kullanmak zorundasın 320 Hz alabilmek için, çünkü HDMI bağlantısı 255 Hz ile sınırlandırılmış.

1760817982426.png
Merhaba. Benim Monster Abra A5 v20.4.2 oyuncu bilgisayarım var ve buna oyuncu monitörü bağlamak istiyorum. 360 Hz destekler mi, maksimum kaç Hz destekler? 360 Hz desteklemesi için hangi kablo vs. yardımcı olur musunuz? İstediğim monitör şu, 360 Hz değil ama;

Destekler sıkıntı yok. Displayport kablosu al bi tane işini görür. Muhtemelen gelir monitörle beraber. Yalnız o monitör sanki bir tık pahalı gibi. @kxy hocam gibi daha iyi bilenler vardır muhakkak ben çok bilmiyorum.

Laptop HDMI 2.1 ve Mini DP 1.4 portları barındırıyor. Normalde hem HDMI 2.1 hem de DP 1.4 rahatlıkla 360 Hz görüntü verir. Senin düşündüğün monitördeyse mecburen Mini DP to DP kablosu kullanmak zorundasın 320 Hz alabilmek için, çünkü HDMI bağlantısı 255 Hz ile sınırlandırılmış.

1760817982426.png

Çözüm

DP to Mini DP 1.4 kablo ile verir.

Destekler sıkıntı yok. DisplayPort kablosu al bir tane işini görür. Muhtemelen gelir monitörle beraber. Yalnız o monitör sanki bir tık pahalı gibi. @kxy hocam gibi daha iyi bilenler vardır muhakkak ben çok bilmiyorum.

Teşekkürler hocam bilgilendirme için :)

DP to mini DP 1.4 kablo ile verir.

Peki hocam performans düşüklüğü yaşanırmı, kasma donma drop gibi şeyler olur mu, gecikme yaşar mı? Yoksa farklı ve bundan bir tık düşük Hz moniitörmü seçeyim, sizin fikriniz nedir?

360 Hz fazla gereksiz değil mi o laptopa bence 200 Hz civarı yeter.
çok hızlı olsun diye düşünmüştüm, dezavantajı nedir?

Teşekkürler hocam bilgilendirme için :)

Peki hocam performans düşüklüğü yaşanırmı, kasma donma drop gibi şeyler olur mu, gecikme yaşar mı? Yoksa farklı ve bundan bir tık düşük Hz moniitörmü seçeyim, sizin fikriniz nedir?

Çok hızlı olsun diye düşünmüştüm, dezavantajı nedir?

Hocam oynadığın oyunlarda 360 FPS alıyor musun CS veya Valorant'ta almıyorsan gereksiz masraf olur.

Laptop HDMI 2.1 ve mini DP 1.4 portları barındırıyor. Normalde hem HDMI 2.1 hem de DP 1.4 rahatlıkla 360 Hz görüntü verir. Senin düşündüğün monitördeyse mecburen mini DP to DP kablosu kullanmak zorundasın 320 Hz alabilmek için, çünkü HDMI bağlantısı 255 Hz ile sınırlandırılmış.

Eki Görüntüle 2590095

360 Hz hissi verir mi peki 360 FPS almıyor çünkü, yoksa farklı bir monitöremi bakayım? (240 veya belki 280)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı