Laptopa 8 GB RAM takviyesi yapılırsa hızlanır mı?

Ya amacım aslında siteleri veya bilgisayarda ki ayarları hani ayarlar olsun veya başka şeyleri daha rahat açmasını sağlamak istiyorum.
8'den 16'ya geçmek sistemi ciddi rahatlatıyor, ben 8 kullanırken arkada oyun açıkken hiçbir şey yapamazdım, 16'ya geçince bazen oyunun açık olduğunu bile unutuyorum, SSD de kullanmıyorum ayrıca.

Ya aslında onu almışken 8GB RAM almak istiyorum oyun sever biriyim.

Sizce kaç GB işimi görür.
Yanına Windows için 128'lik al. CS, Valorant gibi online oyunlar oynuyorsan SSD'nin kapasitesi 240 olsun. 8 GB'lık RAM ve SSD al bilgisayarın öyle hızlanacak ki.

Arkadaşlar selamlar. Benim bir dizüstü bilgisayarım var ama Gaming olarak geçiyor. Ben şöyle düşünüyorum. Benim bilgisayarımın özellikleri;

8 GB RAM.
İ5.
1 tbb HDD.
1050 Ti NVIDIA ekran kartı.

Ben bir tane 8 GB RAM alıp 16 yapmayı düşünüyorum. Bir de SSD alacağım. Yani sizce göz ile görülür bir fark olur mu?

RAM alırsan diğer uygulamarı daha rahat kullanırsın. Bende 8 GB RAM vardı. GTA 5'i açtığımda %90 falan kullanıyordu rahat tabii Discord + Spotify ile birlikte. Bir 8 daha ekledim Spotify Discord GTA 5'i açtığımda %50 %40 kullanıyor.

RAM alırsan diğer uygulamarı daha rahat kullanırsın. Bende 8 GB RAM vardı. GTA 5'i açtığımda %90 falan kullanıyordu rahat tabii Discord + Spotify ile birlikte. Bir 8 daha ekledim Spotify Discord GTA 5'i açtığımda %50 %40 kullanıyor.
Birde sizin dediğiniz gibi bazen benim disk %99 veya %100 buluyor ve bilgisayarda hiçbir şey yapamıyorum bu yüzden SSD almak istiyorum. Hızlanır diye düşünüyorum.

Arkadaşlar selamlar. Benim bir dizüstü bilgisayarım var ama Gaming olarak geçiyor. Ben şöyle düşünüyorum. Benim bilgisayarımın özellikleri;

8 GB RAM.
İ5.
1 tbb HDD.
1050 Ti NVIDIA ekran kartı.

Ben bir tane 8 GB RAM alıp 16 yapmayı düşünüyorum. Bir de SSD alacağım. Yani sizce göz ile görülür bir fark olur mu?

Bende 8 GB vardı 8x2 yaptım nereden baksanız Valorant'ta 80 FPS arttı sistem hızlandı.
Bir de sizin dediğiniz gibi bazen benim disk %99 veya %100 buluyor ve bilgisayarda hiçbir şey yapamıyorum bu yüzden SSD almak istiyorum. Hızlanır diye düşünüyorum.

SSD ile uçar bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı