Laptopa 8 GB RAM takviyesi yapılırsa hızlanır mı?

Ya amacım aslında siteleri veya bilgisayarda ki ayarları hani ayarlar olsun veya başka şeyleri daha rahat açmasını sağlamak istiyorum.
8'den 16'ya geçmek sistemi ciddi rahatlatıyor, ben 8 kullanırken arkada oyun açıkken hiçbir şey yapamazdım, 16'ya geçince bazen oyunun açık olduğunu bile unutuyorum, SSD de kullanmıyorum ayrıca.

Ya aslında onu almışken 8GB RAM almak istiyorum oyun sever biriyim.

Sizce kaç GB işimi görür.
Yanına Windows için 128'lik al. CS, Valorant gibi online oyunlar oynuyorsan SSD'nin kapasitesi 240 olsun. 8 GB'lık RAM ve SSD al bilgisayarın öyle hızlanacak ki.

RAM alırsan diğer uygulamarı daha rahat kullanırsın. Bende 8 GB RAM vardı. GTA 5'i açtığımda %90 falan kullanıyordu rahat tabii Discord + Spotify ile birlikte. Bir 8 daha ekledim Spotify Discord GTA 5'i açtığımda %50 %40 kullanıyor.

Birde sizin dediğiniz gibi bazen benim disk %99 veya %100 buluyor ve bilgisayarda hiçbir şey yapamıyorum bu yüzden SSD almak istiyorum. Hızlanır diye düşünüyorum.

Bende 8 GB vardı 8x2 yaptım nereden baksanız Valorant'ta 80 FPS arttı sistem hızlandı.
Bir de sizin dediğiniz gibi bazen benim disk %99 veya %100 buluyor ve bilgisayarda hiçbir şey yapamıyorum bu yüzden SSD almak istiyorum. Hızlanır diye düşünüyorum.

SSD ile uçar bence.

Birde sizin dediğiniz gibi bazen benim disk %99 veya %100 buluyor ve bilgisayarda hiçbir şey yapamıyorum bu yüzden SSD almak istiyorum. Hızlanır diye düşünüyorum.
8GB RAM ile SSD alın dünyanın en mutlu insanı olursunuz. 2. Bir sata girişi varsa HDD'yi oraya tak.

8GB RAM ile SSD alın dünyanın en mutlu insanı olursunuz. 2. Bir sata girişi varsa HDD'yi oraya tak.
Anladım. Hocam birde RAM slotunu gösteren bir uygulama vardı adını biliyor musunuz? Gerçi slot vardır ama işimi garantiye almak isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…