Laptopa bağlı 240 Hz monitör 144Hz olarak görünüyor

murat1241

Femtopat
Daha fazla  
Oyun laptopuma 240Hz 1ms bir monitör almıştım. Laptopun ekranını iptal edip almış olduğum monitörden kullanıyordum bilgisayarımı. Yakın zamanda fark ettim ki 144Hz olarak görünüyor fakat monitör 240Hz destekliyor. Sorun ne olabilir? Acaba laptop olduğu için mi? Bilemedim çok bir bilgim yok bu konularda. Şimdiden teşekkürler.

Hdmı üzerinden kullanıyorum. CASPER Excalibur - M.E315FHD-G
Bildiğim kadarıyla HDMI çok kaliteli olmadığı sürece 144hz üzerini vermiyor. DP kullanman gerek.

Bildiğim kadarıyla HDMI çok kaliteli olmadığı sürece 144hz üzerini vermiyor. DP kullanman gerek.
Laptopumda dp girişi yok sanırım tam emin değilim. onu nasıl çözerim bilmiyorum artık teşekkürler.

HDMI kablonuz 240Hz desteklemiyor olabilir kablonun özelliklerini paylaşabilir misiniz genellikle bağlantı noktasına yakın bir yerde yazar?
Şuan işteyim eve gidince kontrol edip yazarım tekrar.

Casper Excalibur - M. E315FHD-G

Monitörünüz HDMI 2.0 destekliyor yani 1080'de HDMI'dan da 240 verebilmesi lazım.

Laptopumda DP girişi yok sanırım

Aslında var. Laptoplarda genelde DP girişi Type-C şeklinde oluyor. DP kullanmak istiyorsan Type-C to DP kablosu kullanman gerekecek.
Ancak HDMI 2.1 destekli bir HDMI kablo alarak sorunu çözebilirsin. Şu anki kablon büyük ihtimal 1.4 kablo.

Monitörünüz HDMI 2.0 destekliyor yani 1080'de HDMI'dan da 240 verebilmesi lazım.

Aslında var. Laptoplarda genelde DP girişi Type-C şeklinde oluyor. DP kullanmak istiyorsan Type-C to DP kablosu kullanman gerekecek.
Ancak HDMI 2.1 destekli bir HDMI kablo alarak sorunu çözebilirsin. Şu anki kablon büyük ihtimal 1.4 kablo
Siz hangisini önerirsiniz. DP mi yoksa 2.1 hdmı kablo mu almam mantıklı olur

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı