Laptopa başka bir laptopun işlemcisi takılır mı?

Poyraxel

Hectopat
Yer
Monclova,Toledo,Ohio,United States
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Telefon: Nokia 5228 // PC: gtx 680, i3 10105f,8gb ddr4 2300mhz ram, 600watt markası bilinmeyen PSU :D, 500gb m.2 ssd // asus prime H510M-E // Windows 10 21H2 // Laptop: Acer extensa 5620 // İATKOS V7 Leopard
Dell Inspiron N5030 bir laptopumuz vardı kardeşim ondan Minecraft CS1.6 vs oynuyordu fakat beton gibi olduğu için fark etmeden çarptırdık ve ekran kırıldı şu an hareket ettirince mürekkep halay çekiyor ben sahibinden daha iyi RAM'ler bulunan cihazlar buldum fakat işlemcilerin çoğu Intel atom bizimki Intel Core duoydu 2.2 GHz işlemci değişimi yapılabilir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220712-170851.png
    Screenshot_20220712-170851.png
    260,3 KB · Görüntüleme: 234
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda genellikle işlemci çıkmıyor. İki işlemcininde modelini tam olarak belirtmediğiniz için yardımcı olamıyorum ama çıksa bile almışken Intel Atom işlemcisi olan bir laptop almayın.

Anakart üzerine lehimlenen işlemci çıkartılamaz fakat bazı laptoplarda işlemci takılıp çıkartılabiliyor. Yine de takılacak olan işlemciyi anakartın ve soğutma sisteminin kaldırıp kaldırmayacağı da önemli.

Core 2 Duo sökülebilir ama atom sökülemez. Başka bir Core 2 Duo'lu laptopa takabilirsin ve FSB değerleri uyması lazım.

Intel atom işlemcisinin en son çıkan modeli bile Core 2 Duo'nun yanına yaklaşamaz ayrıca :)

40 pinli bir LCD ekran almanız daha iyi olur 2.el bile bulunuyor. Bütceniz dar ise size harici bir monitör hediye edebilirim İstanbul'da iseniz, eski bir şey ama günü kurtarır 😉

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı