Laptopa çay döküldü

Merhaba arkadaşlar, az önce kupayı devirdim ve bardağın yarısı klavye üzerine döküldü. Apar topar güç tuşundan kapatıp kasayı söktüm ve batarya ve anakartı söktüm ama sanki laptopu ters çevirirken ekran gitmişti. Şu an ne yapabilirim? Bu cihazın kurtulma ihtimali var mı?
Kurutup beklemekten başka çareniz yok gibi görünüyor.

Merhaba arkadaşlar, az önce kupayı devirdim ve bardağın yarısı klavye üzerine döküldü. Apar topar güç tuşundan kapatıp kasayı söktüm ve batarya ve anakartı söktüm ama sanki laptopu ters çevirirken ekran gitmişti. Şu an ne yapabilirim? Bu cihazın kurtulma ihtimali var mı?

Hocam cihaza kesinlikle batarya ve şaz kablosundan enerji vermeyin.
Anakartı ve klavyeyi selülezik tiner ile diş fırçası kullanarak yıkayın.
Sonra kurutun ve sistemi toplayın.

Hocam cihaza kesinlikle batarya ve şaz kablosundan enerji vermeyin.
Anakartı ve klavyeyi selülezik tiner ile diş fırçası kullanarak yıkayın.
Sonra kurutun ve sistemi toplayın.

Anakart kuru görünüyor ama dediğim gibi ters çevirirken ekranın gittiğini gördüm. Kısa devre veya sigorta atması tarzı bir şey olmuş olabilir mi? Şu an laptop darmadağın zaten her parçayı kuruttum elimden geldiğince. Bir gün boyunca böyle kalacak, yarın toplayıp açmayı deneyeceğim.

Anakart kuru görünüyor ama dediğim gibi ters çevirirken ekranın gittiğini gördüm. Kısa devre veya sigorta atması tarzı bir şey olmuş olabilir mi? Şu an laptop darmadağın zaten her parçayı kuruttum elimden geldiğince. Bir gün boyunca böyle kalacak, yarın toplayıp açmayı deneyeceğim.
Kapanması normaldir bence ben de döktüğümde araştırmıştım kapananlara denk gelmiştim. Benimki de 10 saniye sonra kapandı zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı