Reset problemi

• Konuyu başlatan iX2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 134

iX2

Yoctopat
Daha fazla  
İşlemci.

1 X AMD Ryzen 5 9600X 3.90GHz 6 çekirdek 32MB önbellek soket AM5 tray işlemci (74313)

Anakart.

1 X Gigabyte A620M h AMD A620 soket AM5 DDR5 6400(OC)MHz mATX Gaming (oyuncu) anakart (65829)

Ekran kartı.

1 X Gigabyte GeForce RTX 5060 Ti Windforce OC GV-N506TWF2OC-16gd GDDR7 16 GB 128bit Gaming (oyuncu) ekran kartı (81416)

Bellek.

1 X G.Skill Ripjaws S5 siyah 16 GB (1x16 GB) 6000MHz CL36 DDR5 Gaming RAM (F5-6000J3636F16GX1-RS5k) (71085)

SSD.

1 X Lexar NM710X 1TB GEN4x4 5000/4500MB/sn NVMe PCI-e M.2 SSD (lNM710x001t-rnnng) (70691)

Kasa.

1 X Segotep Axe 5 siyah 750W 80+ Bronze PCI-e 5.1 midi Tower kasa (Rainbow fan) (82979)

İşlemci soğutucu.

1 X Segotep wind clear T2 siyah 80mm kule tipi işlemci soğutucu (AM4/AM5 1200p/1700P uyumlu) (75576)

Sistemi İncehesap'tan yeni topladım. Yalnız bir sorun var, bilgisayarı açarken ilk açılışta normalde anakart markası yazıp (BIOS'a girmek için del falan bastığımız yer) masaüstü gelmesi gerektiği yerde o gelmeden PC açılıyor. Masaüstü geliyor. Sonra direkt reset atıp 2. seferde açılıyor ve PC kullanmaya başlıyorum. PC uzun süreli kapalı kalıp açınca böyle oluyor. Diğer türlü kendim devamlı reset atsam açılıyor garantisini gönderdim sorun RAM deyip değiştirdiler ama eve geldiğimde yine aynı sorunla karşılaştım. Tekrar pazartesi onlara sormadan sizlerden de fikir alayım dedim. Belki başına gelen bilen vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte sitesinden en güncel BIOS'u indirip Q-Flash ile güncelle.
Bu tarz “ilk açılış reset” sorunlarının %50'si BIOS güncellemesiyle çözülüyor.

Sorularımda bunlar:
  • Bilgisayar ilk açıldığında ekran tamamen siyah mı?
  • Yoksa Windows yüklenirken mi reset atıyor?

Eğer halen olmuyorsa EXPO kapat 6000 MHz'den 5600'e düşür sistemi zorluyor olabilir

Fast boot özelliği açıksa çoğu zaman o BIOS kısmını atlar öyle açılır bilgisayar. Zaten garantiye göndermişsin sorunlu ramleri değiştik demişler sorun çözülmemiş tekrar gönder. Bence sorun güç kaynağıyla alakalı ya da disk ile.

Gigabyte sitesinden en güncel BIOS'u indirip Q-flash ile güncelle.
Bu tarz “ilk açılış reset” sorunlarının %50'si BIOS güncellemesiyle çözülüyor.

Sorularımda bunlar:
  • Bilgisayar ilk açıldığında ekran tamamen siyah mı?
  • Yoksa Windows yüklenirken mi reset atıyor?

Eğer halen olmuyorsa EXPO kapat 6000 MHz'den 5600'e düşür sistemi zorluyor olabilir.
4800'dü zaten, o şekilde yapıyordu. Ben BIOS'tan EXPO seçmeden önce BIOS'ta güncel ama oluyor yine de oluyor bilgisayar açılıyor masa üzerini görüyorum siyah kalmıyor. Açıldıktan sonra otomatik reset atıp 2. seferde açılıyor.

Fast boot özelliği açıksa çoğu zaman o BIOS kısmını atlar öyle açılır bilgisayar. Zaten garantiye göndermişsin sorunlu ramleri değiştik demişler sorun çözülmemiş tekrar gönder. Bence sorun güç kaynağıyla alakalı ya da disk ile.
Fast boot kapalı güç kaynağıyla ne alakası olabilir ki birde nasıl test edebilirim

Güç kaynağından şüphelenmemin sebebi kendi kendine reset yemesi ve bilgisayar uzun süre kapalı kalınca tekrar etmesi. Nasıl test edersin bilmiyorum ama bir bilgisayarcıya götürüp test ettirebilirsin parçaları tek tek örneğin ramlerde bir problem var mı, güç kaynağında bir problem var mı, görmüş olursun. Bunun dışında BIOS resetlemeyi dene istersen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı