Laptopa fazladan SSD takarken nelere dikkat etmeliyiz?

Arbysaall

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, MSI Thin 15 B12UC-1478xtr kullanıyorum. Sistemde 500GB'lık bir SSD bulunuyor ancak yetmiyor oyunlar sebebiyle. Malum bir oyun şu an en az 20GB. Sorum şu, eski laptopumda kullandığım 2, 5" SATA 3 SSD'yi takmak istiyorum ancak nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Laptopun bu SSD için yuvası var fakat yazılım anlamında herhangi bir işlem yapmama gerek var mı? Bir arkadaşım BIOS ile alakalı bir şeyler anlattı. Ayrıca SSD de eski laptopun dosyaları da bulunuyor. Şimdiden teşekkürler:)
Mevcut SSD: Micron 2400 SSD
Takmak istediğim SSD: Intenso High Performance 3813450 480GB 520/480MB/s 2.5" SATA 3 SSD Disk - incehesap.com

Laptopun arka kapağını açıp kapamak işin tek zor kısmı.
Zarar vermeden kapağı açıp kapatabilirseniz gerisi çok kolay.
Yazılımsal sorun hiçbir disk için çıkmaz.

Cihazınızda 1 adet 2.5" depolama girişi bulunuyor diye biliyorum. Arka kapağı açmanız ya da arka kapak üzerindeki mini pencereyi açıp yerleştirmeniz yeterli. Taktıktan sonraki püf noktası vidalamak. Bilgisayarı açtığınızda yeni disk olarak gözükecektir, gözükmezse : Çözüldü: Yeni takılan SSD gözükmüyor

Laptopun arka kapağını açıp kapamak işin tek zor kısmı.
Zarar vermeden kapağı açıp kapatabilirseniz gerisi çok kolay.
Yazılımsal sorun hiçbir disk için çıkmaz.
Takacağım ssd nin içindeki verileri silmem gerekir mi? Onun içinde de windows kurulu, herhangi bir çakışma olmaz mı?

Takacağım SSD'nin içindeki verileri silmem gerekir mi? Onun içinde de Windows kurulu, herhangi bir çakışma olmaz mı?
BIOS ayarlarında boot sıralamasında kendi diskiniz başta olsun, sistem açılınca diski formatlayın. Büyük ihtimalle BIOS üzerinden ayarlamaya gerek kalmaz çünkü sonradan takılan diskler 2. sıraya düşüyor zaten.

Takacağım ssd nin içindeki verileri silmem gerekir mi? Onun içinde de windows kurulu, herhangi bir çakışma olmaz mı?
Windowsu silip takabilirseniz daha iyi.
Şöyle yapalım.
Silebiliyorsanız silip takın.
Silemiyor iseniz yine de takın ama kapağı tam kapatmadan PC yi başlatın ve bakalım ne olacak.
(Ek: Windowsu silmeden takarsanız NORMALDE dert edilmeyecek ufak tefek yapılması gereken işlemler var. Yani dilerseniz direk kapağı kapatmayı da tercih edebilirsiniz.)

Windows'u silip takabilirseniz daha iyi.
Şöyle yapalım.
Silebiliyorsanız silip takın.
Silemiyor iseniz yine de takın ama kapağı tam kapatmadan PC'yi başlatın ve bakalım ne olacak.
(Ek: Windows'u silmeden takarsanız normalde dert edilmeyecek ufak tefek yapılması gereken işlemler var. Yani dilerseniz direk kapağı kapatmayı da tercih edebilirsiniz.)

SSD'yi taktım. Hehangi bir sorun oluşmadı. Takdığım SSD'den 250 GB'lık dosya sildim. Bazı dosyaları silinmedi ancak şu an bir problem gözükmüyor.

12 Aralık gününden beri kullanıyorum PC'yi. Hala daha herhangi bir sorun yok. Konuyu kapatabilirsiniz. Yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürler<3

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı