Çözüldü Laptopa format atılamıyor

• Konuyu başlatan Efem
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 191
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Efem

Hectopat
Yer
Edirne, Uzunkopru
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ3 9100F / Asus H310M-K R2 / Asus GeForce GT 730 / HyperX DDR 4 CL 14 2133 MHZ / GIGABYTE GE-C420A-C2 420W / Acer X223W Q / KINGSTON SA400S37240G / 931GB Toshiba HDD
Arkadaşlar, selamlar. Herkese iyi sosyaller dilerim. Sizlerin yardımına ihtiyacım var. Elimde 2015'ten kalma bir Acer laptop var. Bu laptop aşırı yavaştı. Ben de düzelir diyerek elimde hazır bir flash bellekte bulunan Windows 11'i kurdum. Ancak, kendi akılsızlığımla laptopun Windows 11'i kaldıramayacağını düşünemedim. Windows 11 aşırı derecede yavaştı. Bunun üzerine bugün modlanmış bir Windows 7 kurmaya karar verdim, ama keşke denemeseydim.

Tiny7 kurmayı denedim. Kendi orijinal bilgisayarımda Rufus'u kurdum, ardından ISO dosyasını seçtim ve flash belleği laptopa taktım. ISO dosyasını Rufus'a yüklediğimde seçeneklerde MBR vardı. Laptop eski olduğundan, Windows 11'i yüklerken de BIOS'a girip flash belleği boot bölümünde en üst sıraya taşıyarak format atmıştım.

Tiny7'yi denemek için elimdeki iki flash belleğe de kurdum ve laptopa taktım. Ancak laptopun BIOS'unda flash bellekler HDD ve FDD olarak görünüyor. Bunları en üst sıraya taşıyıp kaydedip çıktım, fakat defalarca denememe rağmen işe yaramadı. Laptopun BIOS'unda UEFI desteği mevcut, ama yine de başarılı olamadım.

Yaklaşık 3,5 saat uğraşmama rağmen bir sonuca varamamak beni sinirlendirdi. Son denememde bilgisayar beni "Bilgisayarı Onar" bölümüne yönlendirdi. Burada "Farklı İşletim Sistemi Seç" dediğimde, daha önce yüklemeye çalıştığım Windows 11’den 5 adet ve laptopun ilk işletim sistemi olan Windows 10’u listede görüyorum.

Acaba "Farklı İşletim Sistemi Seç" bölümünde bir sınır mı var da bu yüzden kurulum yapamıyorum? Bu listedeki işletim sistemlerini silme imkanım var mı, ya da nasıl bir çözüm bulabilirim? Yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Laptopun özellikleri:

• İşlemci: Intel Celeron 3050
  • RAM: 2 GB
Bu laptop basit işlemler, örneğin Google’a girmek gibi şeyler yapabilse yeterli. Bu yüzden Tiny7 kurmaya çalışıyorum. Umarım sizlerin yardımıyla bu sorunu çözebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Modlanmamış bir Win 7 indir. USB belleğe Rufus ile MBR-CSM olarak yazdır. BIOS'a gir. CSM enable yap. Sonra USB'den boot edip gelişmeleri bildir.
Arkadaşlar, selamlar. Herkese iyi Sosyaller dilerim. Sizlerin yardımına ihtiyacım var. Elimde 2015'ten kalma bir Acer laptop var. Bu laptop aşırı yavaştı. Ben de düzelir diyerek elimde hazır bir flash bellekte bulunan Windows 11'i kurdum. Ancak, kendi akılsızlığımla laptopun Windows 11'i kaldıramayacağını düşünemedim. Windows 11 aşırı derecede yavaştı. Bunun üzerine bugün modlanmış bir Windows 7 kurmaya karar verdim, ama keşke denemeseydim.

Tiny7 kurmayı denedim. Kendi orijinal bilgisayarımda Rufus'u kurdum, ardından ISO dosyasını seçtim ve flash belleği laptopa taktım. ISO dosyasını Rufus'a yüklediğimde seçeneklerde MBR vardı. Laptop eski olduğundan, Windows 11'i yüklerken de BIOS'a girip flash belleği boot bölümünde en üst sıraya taşıyarak format atmıştım.

Tiny7'yi denemek için elimdeki iki flash belleğe de kurdum ve laptopa taktım. Ancak laptopun BIOS'unda flash bellekler HDD ve FDD olarak görünüyor. Bunları en üst sıraya taşıyıp kaydedip çıktım, fakat defalarca denememe rağmen işe yaramadı. Laptopun BIOS'unda UEFI desteği mevcut, ama yine de başarılı olamadım.

Yaklaşık 3,5 saat uğraşmama rağmen bir sonuca varamamak beni sinirlendirdi. Son denememde bilgisayar beni "bilgisayarı Onar" bölümüne yönlendirdi. Burada "Farklı İşletim Sistemi Seç" dediğimde, daha önce yüklemeye çalıştığım Windows 11'den 5 adet ve laptopun ilk işletim sistemi olan Windows 10'u listede görüyorum.

Acaba "Farklı İşletim Sistemi Seç" bölümünde bir sınır mı var da bu yüzden kurulum yapamıyorum? Bu listedeki işletim sistemlerini silme imkanım var mı, ya da nasıl bir çözüm bulabilirim? Yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Laptopun özellikleri:

• İşlemci: Intel Celeron 3050
  • RAM: 2 GB
Bu laptop basit işlemler, örneğin Google'a girmek gibi şeyler yapabilse yeterli. Bu yüzden Tiny7 kurmaya çalışıyorum. Umarım sizlerin yardımıyla bu sorunu çözebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

BIOS ayarlarında UEFI'yi legacy moda çekip denediniz mi?

Modlanmamış bir Windows 7 indir. USB belleğe Rufus ile MBR-CSM olarak yazdır. BIOS'a gir. CSM enable yap. Sonra USB'den boot edip gelişmeleri bildir.

Hocam merhaba iyi aksamlar, modlanmis Windows 10 Lite kurdum, teşekkürler ilgi icin. Sorunum cozulmustur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı