Laptopa format atınca Windows lisansı gider mi?

Thehellhound

Hectopat
Laptopuma format atmak istiyorum. CD girişi olmadığı için USB ile yapmak zorundayım. Arkadaşım USB'ye Win 10 ISO'sunu atıp bana verince format attığım zaman ürün anahtarına şu anki laptopumda kullandığım ürün anahtarını yazsam geçerli olur mu? Şu an orijinal sürüm kullanıyorum başka bi kaynaktan format atınca da orijinalliği bozulmaz değil mi ?

Korsan paylaşım yapan hiçbir siteden işletim sistemi ve yazılım indirmeyin! Mesela; warez bilmem ne, full program bilmem ne vb.[/B]

Buradan Windows 10'un ISO dosyasını indirebilirsiniz.

Şimdi dönelim asıl konumuza:

Lisansta bir sıkıntı olmaz. Ama yüklerken aynı Windows 10 sürümünü, dili ve mimariyi yüklemeyi unutmayın. Normalde OEM lisanslarda kurulum, ürün anahtarını otomatik algılayıp sürüm seçme ekranını pas geçecektir ama algılamazsa aynı sürüm, dil, mimariyi seçmeniz lazım. Sonra otomatik etkinleşir. Retail lisanslar hakkında bir bilgim yok.

Laptop altında lisans olur. Sürümüne uygun tekrardan temiz kurulum yapıp o lisansı girersen bir sorun olmaz.

Maalesef ki, benim sistemimin altında lisans anahtarı yok. O zaman ne yapacağız? ;)

bende o kadar fazla oyun yok ama malesefki böyle format atarsam düzelirmi

Dosya Ekleri

• This PC 10_24_2020 10_32_28 PM.png
    This PC 10_24_2020 10_32_28 PM.png
    20,8 KB · Görüntüleme: 209
Biraz geç gördüm ama gene de yazmak istedim showkeyplus du sanırım öyle bir uygulama var uygulamayı GitHub'dan indirip geçerli lisans anahtarınızı görüp telefondan fotoğrafını çekip falan kayıt edebilirsiniz böylece format sonrası fotoğrafa bakıp tekrar lisansınızı etkinleştirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı