Laptopa format attıktan sonra hoparlör ve mikrofon çalışmadı

Altemurr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, PC'ye format attıktan sonra hoparlör ve mikrofon çalışmadı. Ses aygıtlarına girdiğimde ‘takılı değil' diyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Ekran Alıntısı.PNG

Merhaba arkadaşlar, PC'ye format attıktan sonra hoparlör ve mikrofon çalışmadı. Ses aygıtlarına girdiğimde ‘takılı değil' diyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Eki Görüntüle 2318755
Marka modeline bakarak sitesinden gerekli sürücüleri indirip kurman yeterli olacaktır.

Ayarlardan kolaylıkla çözemez iseniz;
Realtek driver'inin Ekran kartı driveri'nden sonra kurulması sorunlara sebep olur.

Hem Nvidia ekran kartı driver'ini hem de realtek ses aygıtı driver'ini kaldırın.
Önce realtek driverini sonra Nvidia driver'ini tekrar kurun.
İyi geceler...

Realtek driver'inin Ekran kartı driveri'nden sonra kurulması sorunlara sebep olur.

Hem Nvidia ekran kartı driver'ini hem de realtek ses aygıtı driver'ini kaldırın.
İyi geceler...

İyi geceler...
Maalesef işe yaramadı. DDU ile sildim ikisini de sonra ilk önce realtek driverını indirdim buradan: Realtek daha sonra da ekran kartını ama işe yaramadı

@Altemurr :( Üzüldüm..

Muhtemelen driverleri manuel kurdunuz.

Umarım format atmadan çözebilirsiniz ama format atarsanız aşağıdaki linkte yazılı adımlara uyarsanız en sorunsuz ve temiz kurulumu yapmış olursunuz. Şartlar gereği uyamadıklarınız olsa da sorun değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı