Laptopa gömülü RAM'in modeli nasıl öğrenilir?

GuyLee

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, laptopuma yeni bir RAM almak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla insanlar laptopun içindeki gömülü RAM'in aynısından alınmasını tavsiye ediyor. CPU-Z üzerinden baktığımda 2 slotta farklı marka RAM'ler var. Hangisi benim gömülü RAM'im? Nasıl anlayacağım?

Gördüğünüz durumu biz de görsek ne güzel olur değil mi? Ekran görüntüsü atmak zor olmasa gerek.

Gördüğünüz durumu biz de görsek ne güzel olur değil mi? Ekran görüntüsü atmak zor olmasa gerek.
Zor olur mu hocam ayıp ediyorsunuz. Bir hatamız olmuş sakin olmakta fayda var.:)

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    89,1 KB · Görüntüleme: 17
  • 2.png
    2.png
    87 KB · Görüntüleme: 20
Zor olur mu hocam ayıp ediyorsunuz. Bir hatamız olmuş sakin olmakta fayda var.:)

Laptop modeli nedir? Lehimli olunca genel olarak bu sayfa bomboş oluyor sayılır. Laptop modelinden anlarız durumu.

Datasheet sayfası bu. DRAM aynı olması tabii ki iyi ama sıfır olarak ne Samsung ne de SK Hynix RAM bulmak kolay değil. Bundan dolayı crucail alıp geçebilirsiniz:

Problem yaratmaz.

Datasheet sayfası bu. DRAM aynı olması tabii ki iyi ama sıfır olarak ne Samsung ne de SK Hynix RAM bulmak kolay değil. Bundan dolayı crucail alıp geçebilirsiniz:

Problem yaratmaz.

Hocam bunu taktığımda 12 GB RAM oluyor. Sizce yeterli mi veya bu slota 16 GB RAM takmak mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bunu taktığımda 12 GB RAM oluyor. Sizce yeterli mi veya bu slota 16 GB RAM takmak mümkün mü?

16 takmak mümkün evet, o zaman 20GB olur. Ben kapasiteyi örnek olarak attım. Eğer 12 GB yerine hazır yükseltme yaparken 16 GB daha mantıklı olur bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı