Laptopa harici ekran kartı takılır mı?

AliCan8741

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 8 aydır Laptop'ım Intel grafik biriminde sorun var. Driver yüklenince siyah ekranda kalıyor, tamirci chipset arızası dedi. Değiştirdik yine düzelmedi, benim şöyle bir düşüncem var laptopa yandan ekran kartı takmak, takmak zor değil ama ben o ekran kartını taktıktan sonra NVIDIA optimus(örnek verme açısından AMD ekran kartı takacağım) gibi şeyler geçerli olur mu yani dahili ekran kartında sorun var direk ekran kartından tam performans alabilir miyim? Ekstra olarak RX 6500 XT takmayı düşünüyorum bir sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartından tam performans alamazsın ama dahili karttan daha fazla performans alırsın. Fakat işlemcin o ekran kartını destekleyebileceğini sanmıyorum çünki 8 yıllık laptop'um demişsin. Bu fikrinden uzak durmanı tavsiye ederim.

Biliyorum i7 7700HQ işlemci var içerisinde zaten bu cihazı kullanamazsam ekstra sistem kurmam lazım bu da daha fazla masraf o aparatı alıp bir ekran kartı ile test ettikten sonra güçlü ekran kartıda alırım kullanırım diye düşünüyorum ama sorun Intel HD grafik devreden çıkacak mı asıl sorun orası.

Çok masraflı olur ama buna özel PSU, aparat vs alman gerekiyor.

Ekran kartından tam performans alamazsın ama dahili karttan daha fazla performans alırsın. Fakat işlemcin o ekran kartını destekleyebileceğini sanmıyorum çünki 8 yıllık laptop'um demişsin. Bu fikrinden uzak durmanı tavsiye ederim.
8 aydır arızalı yazdım yanlış anladınız sanırım 2017 model i7 7700 hq var cihaz çok eski değil böyle bir talihsizlik yaşadım birden gitti Intel HD grafik.

Cihaz MSI GL62M 7RDX.
GTX 1050 2 GB kart var ama MUX swich olmadığı için kullanamıyorum Intel HD grafikte sorun var bilgisayarı açıyorken pat diye ses geldi ekran simsiyah kaldı ben aradan Intel HD grafiği çıkarmaya çalışıyorum çıkarsam belki çalışır diye düşünüyorum çünkü Intel driver kurulu olmadığında Microsoft Basic driver ile çalışıyor cihaz ama performanslı değil maalesef.

Son düzenleme:
Evet yanlış okumuşum pardon. 1050 ekran kartı performansı kötü bir kart değil aslında. Arızanız için bir çözüm olurmu bu söylediğiniz yöntem emin değilim açıkcası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı