Laptopa HDD'nin tam oturmaması problem midir?

Kaday Tegin

Hectopat
Yer
Ötüken
Daha fazla  
Laptop yeni geldi bakımdan, cızırtı sesleri geliyor. Konu açtım, HDD'nin tam oturmamış olabileceği söylendi. Bir şey olur mu? Tekrar teknik servise göndermek istemiyorum ufak bir şey için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam cızırtı HDD'den geliyor. Ekran kartım 1650

1650 ve 1650 Ti modellerinde laptoplarda bobin cızırtısı sesi gelebiliyor. Ses cızırtı ise vızıltı gibi büyük ihtimalle bobindir.
Fakat takır tukur, Click clock, zınn gibi sesler geliyor ise HDD de problem var.

1650 ve 1650 Ti modellerinde laptoplarda bobin cızırtısı sesi gelebiliyor. Ses cızırtı ise vızıltı gibi büyük ihtimalle bobindir.
Fakat takır tukur, Click clock, zınn gibi sesler geliyor ise HDD de problem var.
Hocam takır tukur değil hafif hafif cızırtı sesi geliyor. Bir de HDD'nin olduğu yere dayadım kulağımı ses oradan geliyor gibi geldi.

Kulağınızı, cihaz açıkken, klavye üstünde ve etrafında gezdirin yavaş yavaş. Eğer dediğiniz gibi ses orada daha yoğunsa HDD yi kontrol ediniz.
HDD'den geliyor hocam. Bir şey indirdiğim zaman cızırtı gelmeye başlıyor. İndirmeyi durdurunca cızırtı da kesiliyor.

HDD'den geliyor hocam. Bir şey indirdiğim zaman cızırtı gelmeye başlıyor. İndirmeyi durdurunca cızırtı da kesiliyor.
Kendinizde içini açabilirsiniz. Bu işle uğraşamam derseniz servis yolu gözüküyor tekrar. Aslında kolaydır kasayı açmak.

USB'ye Linux kur. HDD'yi çıkar. Sistemi USB'den başlat. Eğer kasanın kapağını açtığınızda da anlayamadıysanız bunu uygulayın. Sorunu kesin anlamış oluruz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı