Laptopa kahve döküldü

frogger31

Megapat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
1.5 senedir gözüm gibi baktığım Abra A7 v12.1 model dizüstü bilgisayarıma kahve döktüm. :( Zaten sıvı ile temasıyla garanti dışı kaldığından arka kapağını ve bataryasını söküp kurumaya bıraktım.

2 saat sonra bir umut tekrar açmayı denedim fakat no device selected gibi bir hata veriyordu. ssd sizlere ömür. Onun dışında BIOS vs açılıyor HDD'yi de görebiliyordum. Monster yetkili servisini aradım bilgisayarı bir daha açmadan tekniğe yollayacağım temizliği ve tamiri için. Sorum şu ki ekran kartına bir şey olmuş mudur? Olsaydı fark edilir miydi? BIOS'ta PC özellikleri kısmında ekran kartı yoktu diye hatırlıyorum.

Bilgisayarın açılırken harici ekran kartıyla açılmadığı için, giriş de yapamadığın için ekran kartında hasar var mı yok mu kendin bulamazsın diye düşünüyorum. En iyisi garantiye göndermek. Kullanıcı hatası diyerek ücretli tamir yapabilirler.

BIOS arayüzünde ekran kartı görünmüyorsa ekran kartı hasar görmüş olabilir. Kahvenin bilgisayarın tam olarak ne tarafına döküldüğü de önemli. Eğer ekran kartının bulunduğu noktaya yakın bir yere döküldüyse bu ihtimal yüksektir.

1.5 senedir gözüm gibi baktığım Abra A7 v12.1 model dizüstü bilgisayarıma kahve döktüm. :( zaten sıvı ile temasıyla garanti dışı kaldığından arka kapağını ve bataryasını söküp kurumaya bıraktım.

2 saat sonra bir umut tekrar açmayı denedim fakat no device selected gibi bir hata veriyordu. SSD sizlere ömür. Onun dışında BIOS vs açılıyor HDD'yi de görebiliyordum. Monster yetkili servisini aradım bilgisayarı bir daha açmadan tekniğe yollayacağım temizliği ve tamiri için. Sorum şu ki ekran kartına bir şey olmuş mudur? Olsaydı fark edilir miydi? BIOS'ta PC özellikleri kısmında ekran kartı yoktu diye hatırlıyorum.

Moral bozmak gibi olmasın ama benim de laptopuma çay dökülmüştü anakartı bozmuş laptop gitti.

Bilgisayarın açılırken harici ekran kartıyla açılmadığı için, giriş de yapamadığın için ekran kartında hasar var mı yok mu kendin bulamazsın diye düşünüyorum. En iyisi garantiye göndermek. Kullanıcı hatası diyerek ücretli tamir yapabilirler.
garanti kaldığını düşünmüyorum :( bu saatten sonra ücretli tamir kaçınılmaz

Anakart değişimi ve diğer parçalarda da hasar için onlardan da parça parası isteyeceği için o fiyata yeni daha iyi laptop bulabilirsin. Klavye kısa devre yapmasın diye üst kasa klavye ile beraber değiştirecekler yeni anakart takıp o da bozulmaması için.
bir gitsin de bakalım ne kadar isteyecekler. artık öğrenci olmadığım için laptop yerine masaüstü alırım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı