Laptopa kurulan EndeavourOS XFCE'de performans sorunu

Yer
Manisa
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Laptopum giriş seviyesi olduğu için hafif olur diye Windows 10 2021 LTSC kurdum. Driverları ve gerekli güncellemeleri yükledim. Fakat günlük kullanımda ve özellikle YouTube'da kasıyordu. Bende daha hafif olur diye EndeavourOS XFCE kurdum. Stabil çalışıyor. Fakat burada da YouTube'da kasma sorunuyla karşılaştım. Daha önce de Linux Mint Xfce Peppermint gibi hafif Linux distroları kurdum fakat yine performans kayıpları ve videolarda kasmayla karşılaştım. Laptopu günlük işler için kullanmak istiyorum fakat ne olduğu fark etmeksizin kurduğum işletim sistemlerinde yaşadığım performans sorunları yüzünden kullanamıyorum. Bu canımı fazlasıyla sıkıyor. Bu konudaki önerilerinize açığım.
Laptop özelliklerim:
Intel Celeron N4000 1.10 GHz.
Kingston SSD 256 GB.
4 GB RAM DDR3.
Intel UHD Graphics 600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.
Laptopum giriş seviyesi olduğu için hafif olur diye Windows 10 2021 LTSC kurdum. Driverları ve gerekli güncellemeleri yükledim. Fakat günlük kullanımda ve özellikle YouTube'da kasıyordu. Bende daha hafif olur diye EndeavourOS Xfce kurdum. Stabil çalışıyor. Fakat burada da YouTube'da kasma sorunuyla karşılaştım. Daha önce de Linux Mint Xfce Peppermint gibi hafif Linux distroları kurdum fakat yine performans kayıpları ve videolarda kasmayla karşılaştım. Laptopu günlük işler için kullanmak istiyorum fakat ne olduğu fark etmeksizin kurduğum işletim sistemlerinde yaşadığım performans sorunları yüzünden kullanamıyorum. Bu canımı fazlasıyla sıkıyor. Bu konudaki önerilerinize açığım.
Laptop özelliklerim:
Intel Celeron N4000 1.10 GHz.
Kingston SSD 256 GB.
4 GB RAM DDR3.
Intel UHD Graphics 600.

Wattos gibi daha hafif bir dağıtıma geçmen en iyisi olur. Onun haricinde videoları veya bilgisayarı daha düşük çözünürlükte izlemek/kullanmak işe yarayabilir.

Wattos gibi daha hafif bir dağıtıma geçmen en iyisi olur. Onun haricinde videoları veya bilgisayarı daha düşük çözünürlükte izlemek/kullanmak işe yarayabilir.
Hafiflik ile alakalı durum değil , YouTube da kasma sorunu var hâlâ sorunu çözmüş değilim.

@naturel killer cell hocam ubuntu denedi mi YouTube da kasma sorunu var mıydı?

PC daha yüksek çözünürlüğü destekliyorsa neden çözünürlük düşürülsün. Windows'ta öyle bir sıkıntı yok ise? @Rona hocam

Hafiflik ile alakalı durum değil, YouTube'da kasma sorunu var hâlâ sorunu çözmüş değilim.

@naturel killer cell hocam Ubuntu denedi mi YouTube'da kasma sorunu var mıydı?

PC daha yüksek çözünürlüğü destekliyorsa neden çözünürlük düşürülsün. Windows'ta öyle bir sıkıntı yok ise? @Rona hocam

Windows'ta da kastığından bahsetmiş hocam. YouTube'da yüksek çözünürlük işleyebilseniz de işlemciniz veya grafik kartınız yetmiyorsa böyle kasma problemleri yaşayabilirsiniz. Ondan dolayı çözünürlük düşürmeyi deneyebilir dedim.

Windows'ta da kastığından bahsetmiş hocam. YouTube'da yüksek çözünürlük işleyebilseniz de işlemciniz veya grafik kartınız yetmiyorsa böyle kasma problemleri yaşayabilirsiniz. Ondan dolayı çözünürlük düşürmeyi deneyebilir dedim.
Daha önce windowsta ve linuxta kasma sorunları yaşamıyordum.1080p60 çözünürlükte rahat videoları oynatıyordu.Fakat şu son sıralar laptop ders bile izletmiyor.Her çözünürlükte denedim fakat sorun geçmiyor.Yani çözünürlük düşürmek falan işe yaramıyor. @freedomx @Rona
Hafiflik ile alakalı durum değil , YouTube da kasma sorunu var hâlâ sorunu çözmüş değilim.

@naturel killer cell hocam ubuntu denedi mi YouTube da kasma sorunu var mıydı?

Daha önce Windows'ta ve Linux'ta kasma sorunları yaşamıyordum. 1080P60 çözünürlükte rahat videoları oynatıyordu. Fakat şu son sıralar laptop ders bile izletmiyor. Her çözünürlükte denedim fakat sorun geçmiyor. Yani çözünürlük düşürmek falan işe yaramıyor. @freedomx @Rona

Öncesinde hangi Linux dağıtımını ve masaüstüortamını kullanıyordunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı