Laptopa maden suyu döküldü

minnesota

Centipat
Arkadaşlar, Lenovo G510 model olan dizüstü bilgisayarıma maden suyu döküldü, hemen üstünü kuruladım bataryasını çıkarıp ters v şeklinde koydum ardından arkasını açtım ne yapmam gerekiyor? Maden suyu oksitlenme yapar mı içine gitmiş midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerim ne kadar mantıklı bilmiyorum ama. Garantisi bittiyse içini açıp parçaları silin. Böylece maden suyu buharlaştığı zaman içeride kalan tuzları temizlemiş olursunuz.

Arkadaşlar, Lenovo G510 model olan dizüstü bilgisayarıma maden suyu döküldü, hemen üstünü kuruladım bataryasını çıkarıp ters v şeklinde koydum ardından arkasını açtım ne yapmam gerekiyor? Maden suyu oksitlenme yapar mı içine gitmiş midir?
Kaç inç bilgisayarınız? Hayır tabut ayarlayacağım da ondan söylüyorum. :D (Ümitsizliğe kapılmayın arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar, elbet çaresi vardır.)

72 saat güneş ışığı altında klavye sol veya sağa bakacak şekilde bırakın.

Ardından kendinizi deşarj edin ve içini açın ve korozyon tutmuş yerleri 80 derece izopropil alkol ve yumuşak diş fırçası ile fırçalayın. Çıktığı kadar. Ardından geri montajlayın ve açmaya çalışın. Açılırsa ne hoş, açılmazsa geçmiş olsun.

Çok iyi kurusun. Maden suyu içerisinde bolca iyon bulundurur ve bu da elektriksel iletkenliği artırır. Çok iyi kurusun.
Yaklaşık 3 - 3.30 saattir ters şekilde bekliyor klavye üstüne döküldüğü için klavyeyi çıkartmaya çalışıyorum iyice kurulamak için ama bir vida çok sıkışmış klavyeyi çıkartamadım hava biraz soğuk sabaha kadar bu şekilde sizce bekletmeli miyim ve bu model laptop da klavyr ile anakart arasında bir metal yani arka kapağı açsam bile oranın kuruma olasılığı düşük gibi
Rutin temizlik başlığı altında soğutma bloğunu söküp temizleyebilirsiniz, kalıcı bir hasar olacağını düşünmüyorum.
Fanını mı çıkartmalıyım ?
Neliydi meyveli ise sade'den daha çok sorun olur.
Sade maden suyu

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı