Laptopa monitör bağlanırsa FPS artışı olur mu?

İşletim sistemi
Windows 10

513000

Centipat
RAM
(2x8) 16GB 1600 MHz 22 CL Biri Samsung diğeri SK Hynix
SSD veya HDD modeli
Kioxia KBG40ZNS512G NMVe
Ekran kartı
RX 5600M
Anakart
0JT83K
İşlemci
Ryzen 7 4800H
Öncelikle merhaba, Dell G5 SE 5505 laptopumla oyun oynuyorum genel olarak. Bazı konularda monitör bağlamanın FPS arttırdığını okudum. MUX olmamasına rağmen FPS artışı görülür mü? Veya oynarken bazen Micro stuttering olduğunu görüyorum anlık takılmalar oluyor. Monitör bağlamak iyi gelir mi?

Hocam dediğiniz şey şuna dayanıyor. Laptopların çoğunda HDMI veya DisplayPort çıkışları harici karta bağlıdır. Bu yüzden araya dahilli GPU girmediği için biraz daha yüksek FPS alabilirsiniz.. ancak net bir sayı söyleyemiyorum.

Selamlar, en azından denemeni öneririm. Bazı oyunlarda droplu 40-45 fps alırken ekran bağladığımda stabil 60fps aldığımı biliyorum. 150 lira civarına güzel hdmi kablolar bulup televizyona bile bağlayabilirsin.

Selam, en azından denemeni öneririm. Bazı oyunlarda droplu 40-45 FPS alırken ekran bağladığımda stabil 60FPS aldığımı biliyorum. 150 lira civarına güzel HDMI kablolar bulup televizyona bile bağlayabilirsin.

Odamda televizyon var denenebilir ama televizyonun kendi HDMI kablosuyla bağladığımda yamuk görünüyordu ekran televizyonda niyeyse. Çok uğraşmadım televizyonla o yüzden.

RAM'in 3200 MHz olması lazım değil mi?

Böyle göründüğü için 1600 MHz diye anladım.

Ekran Alıntısı.PNG

Odamda televizyon var denenebilir ama televizyonun kendi HDMI kablosuyla bağladığımda yamuk görünüyordu ekran televizyonda niyeyse. Çok uğraşmadım televizyonla o yüzden.

Böyle göründüğü için 1600 MHz diye anladım.

Eki Görüntüle 1742464
3200 mhz hocam bende de aynı sizinki gibi bir ekran var benim ki 3200 mhz.

Öncelikle merhaba, Dell G5 SE 5505 laptopumla oyun oynuyorum genel olarak. Bazı konularda monitör bağlamanın FPS arttırdığını okudum. MUX olmamasına rağmen FPS artışı görülür mü? Veya oynarken bazen Micro stuttering olduğunu görüyorum anlık takılmalar oluyor. Monitör bağlamak iyi gelir mi?
mux switch yoksa artış olur. ama mux varsa ve kullanıyorsanız bir şey değişmez. ( monitör çözünürlüğü yüksekse fps düşer)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı