Laptopa monitör bağlayıp Safe Exam Browser'da kullanma

İşte Safe Exam Browser üzerinden sınavın olduğu websitesine giriliyor, arkaplandaki her şey kapatılıyor uygulama tarafından otomatikman :D.
İyi de uzaktaki bilgisayardaki her şeyi kapatacak, sizin bilgisayarınızdaki değil. Dedicated server da muhtemelen uzaktan kontrolü sağlayan programın asla kapanmasına izin vermez.
 
Tespit edilebilir çünkü normal tarayıcıdan bile tespit edilebiliyor sanırım. Bir arkadaşımın arkadaşının başına gelmiş.
Anlamayanlar için kullanacağınız programın özelliklerini aşağıya bırakıyorum. Sadece izin verilen 3. parti uygulamalara izin var onun dışındaki programları otomatik olarak kapatan bir sistem.
Eki Görüntüle 635549
Şunu da belirtmemde fayda var. Bu tür sistemleri düzenleyen, kontrol eden hocalar değil; bu sistemleri tasarlayanlardır. Yani sizi izleyen, hareketlerinizi takip eden arkada uzmanlar var. Hocanız da izleyebilir ama asıl görev arka plandaki kişilerde.

Yani bu yönteme uygulama izin verse bile sebden okul yönetimine bir bildirim olur mu bir nevi kasa görevi görecek bilgisayar benim sistemimin farkında olur mu program laptop olduğunun ayrıca monitör eklentisi olduğunun.
İyi de uzaktaki bilgisayardaki her şeyi kapatacak, sizin bilgisayarınızdaki değil. VDS sunucusu da muhtemelen uzaktan kontrolü sağlayan programın asla kapanmasına izin vermez.

Şey gibi düşünün masaüstüne takılan monitör bende laptop a taktım girdim uygulamaya, gösteriyor ekranlardan birini devre dışı bırakmıyor çalışıyorda beni bir şekilde fark ederler mi o merak ettiğim kısım :D.
 
İyi de uzaktaki bilgisayardaki her şeyi kapatacak, sizin bilgisayarınızdaki değil. Dedicated server da muhtemelen uzaktan kontrolü sağlayan programın asla kapanmasına izin vermez.
Hocam, o zaman sınava giremiyor. Arkadaşı arıyorlar, böyle bir sorun var. Ki zaten VDS de sanal makine işlemi değil mi? O yüzden bu tür çözümler işe yaramaz. 3. parti uygulamayı geçtim yani.

@Tyr18 Uygulamada izin vermez zaten attığım görselde de bunu söylüyor, verse bile arka planda hareketleriniz gözükür çünkü siz yan ekranda başka bir program açtığınız anda aktif sekme sizin o an açtığınız sekme oluyor. Bunu da uzaktan algılıyorlar. Onun dışında çift ekran kullanıyor gibi bir bildirim gitmez diye düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o zaman sınava giremiyor. Arkadaşı arıyorlar böyle bir sorun var. Ki zaten Vds'te sanal makine işlemi değil mi? O yüzden bu tür çözümler işe yaramaz. 3. parti uygulamayı geçtim yani.
@Tyr18 uygulamada izin vermez zaten attığım görselde de bunu söylüyor, verse bile arka planda hareketleriniz gözükür çünkü siz yan ekranda başka bir program açtığınız anda aktif sekme sizin o an açtığınız sekme oluyor. Bunu da uzaktan algılıyorlar. Onun dışında çift ekran kullanıyor gibi bir bildirim gitmez diye düşünüyorum.

Teşekkürler programın bildirme gibi bir özelliği yoksa gizli kamera almaktan kurtuldum ama önce quizlerde bir denemek lazım :D.
 
Özel sunucu yani dedicated server kiralarsanız sanal olmaz. Sanal makine üzerinden çalışanları VDS oluyor tabii. En kötü durumda telefon monitöre dayanır ve kablosuz fare ile kullanılır. :D.

Telefonu mouse ile kontrol etmek mantıklı ama zaman zar zor yetiştiği için bilen birinin taktak soruları halledip yazma kısmınıda benim halletmem lazım delilsiz tertemiz çıkarım işin içinden ama kopya çekmeye çalışırsam zaman yetmez sıkıntı :D.
 
Özel sunucu yani dedicated server kiralarsanız sanal olmaz. Sanal makine üzerinden çalışanları VDS oluyor tabii. En kötü durumda telefon monitöre dayanır ve kablosuz fare ile kullanılır. :D
Tabii ki. O sunuculara özel olarak kurulan Windows ve yine özel sunucu programları tabii ki farkedilmez.
Unuttum sandığım VDS'in tanımını da ufak bir araştırmayla bulabildim.
En verimli sanal sunucu türü olan VDS (Sanal Atanmış Sunucu), sanallaştırma teknojisiyle bir sunucunun donanımının, birbirinden tamamen bağımsız küçük sunucular halinde bölünmesi anlamına gelir.
Kısacası bu konu sahibinin alacağı risk. Sınavlarda kullanılan sistem için üniversiteniz bir güvenlik kurumuna başvurduysa zaten arka planda sınavınız inceleniyor.
Bence telefonla işinizi halletmeye çalışın. Sınıf mevcudunuz da çok az değilse farkedilmeden yapılabilir diye düşünüyorum. En azından geçersiniz. Kolay gelsin size. 🙂
 
Kablosuz küçük bir klavye de kullanabilirsiniz o zaman. :D.

Aynen telefon koyulur mouse klavye bağlanır güzel olur ama soruları çözebilmek için minik araştırmalar yapmam lazım direk cevaplara ulaşamam bir de bende.

Tabii ki. O sunuculara özel olarak kurulan Windows ve yine özel sunucu programları tabii ki farkedilmez.
Unuttum sandığım Vds'in tanımını da ufak bir araştırmayla bulabildim.
en verimli sanal sunucu türü olan VDS (sanal atanmış sunucu), sanallaştırma teknojisiyle bir sunucunun donanımının, birbirinden tamamen bağımsız küçük sunucular halinde bölünmesi anlamına gelir.
Kısacası bu konu sahibinin alacağı risk. Sınavlarda kullanılan sistem için üniversiteniz bir güvenlik kurumuna başvurduysa zaten arka planda sınavınız inceleniyor.
Bence telefonla işinizi halletmeye çalışın. Sınıf mevcudunuz da çok az değilse farkedilmeden yapılabilir diye düşünüyorum. En azından geçersiniz. Kolay gelsin size. 🙂

Hani kopya yine hazırlamaya hazırlanır laptop monitörüne sabitlerim monitörün sınav esnasında boş kalan kısımlarına kağıtlar yapıştırım gözlerim monitör açısından çıkmaz göster deseler aynamı isteyecekler yapılır yani de :D benim geçmek için çok yüksek bir puan almam gerekiyor yoksa hiç uğraşmam kopyacı bir insanda değilim lise de bile kopya çekmezdim geçer notuda alırım o yüzden destek gerekiyor işte arkaplanda incelenirde görünürmü kablolu bağlantı o sıkıntı merak ettiğim bu kadar sıkı bir uygulamamı bu tip şeyleri bildirecek kadar bu safe exam, yoksa tek olayı sadece bilgisayarda girildiği taktirde arka plandakileri kapatıp kullanımı kısıtlamaktan ibaret olan bir program mı merak ettiğim :D.
 
İyi de uzaktaki bilgisayardaki her şeyi kapatacak, sizin bilgisayarınızdaki değil. Dedicated server da muhtemelen uzaktan kontrolü sağlayan programın asla kapanmasına izi
Merhaba, salgından ötürü sınavlarımız buradan oluyor. Birçok Türk genci gibi benim de aklım kopyada. Şimdi ben Safe'den girsem, Laptop'u başka bir monitöre bağlasam HDMI kablosu ile bunu fark ederler mi çift ekran var diye? Yoksa program onlara bilgilendirme yapmayıp sadece arka plandakileri kapatıp başka şeylere erişimi mi engelliyor sadece?
Siz denediniz mi bir sıkıntı oldu mu? laptopu başka monitöre bağladığımda görüntü paylaştığım anlaşılır mı bilmiyorum tam olarak.
Sanırım bilgisayar içerisinden arka planda yapacağınız 3. parti uygulamaların açılmasını engelliyor sistem. Yani 2. ekranın olması bir şey değiştirmiyor. Ayrıca sınav sayfasını kapatma, arka plana atma gibi bir durumunuz da yok.

Sistem bunu da anlıyor. Sanal makine, JB'li cihazlarda açılmıyor.
Ayrı bir cihaz olmadan çok zor gözüküyor. Zaten bu durumlar için geliştirilmiş bir uygulama basit çözümler işe yaramaz.
Online kameralı sınavda laptopu sadece buyuk ekran monitöre bağladığımda ikinci ekran kullandığım anlaşılır mı? safe dahil hicbir sey kullanmayacam laptop ekranim sıkıntılı yeni laptopta alamam.universite bilgisayar sarti var sınavda.karekod filigramda var bu sıkıntı olur mu?tesekkur ederim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı