Laptopa nerede bakım yaptırılabilir?

437935

Hectopat
Katılım
12 Mart 2021
Mesajlar
2.489
Makaleler
1
Çözümler
12
Elimdeki laptopun termal macun değişimi ve fan temizliği vakti geldi. Ben de bu işlerden anlamadığım için ve laptopun kasasına üst taraftan erişildiği için yapmaya kalkarsam elimde kalır. Google'dan kısa bir araştırmayla bulduğum ve yorum-puanlaması yüksek olan bir yer var. 1-2 kere bilgisayarı yaptırmıştım, düzgün çalışıyor hala. Gidip sorduğumda "termal macunu siz getirirseniz 80 TL, getirmezseniz 120 TL tutar tüm bakım işlemi (fan yağlama, fan temizliği, termal macun değişimi)" dedi. Fiyat biraz fazla geldi ve yanlarında durup bakmama da virüs dolayısıyla izin vermediler. Biraz tedirginim açıkçası. Nereye yaptırabilirim? Termal macunu ben götüreceğim, adi ürün sürüp sürmediklerini bilmiyorum. Ne kadar doğru bilmem ama sorduğumda da macun olarak MX-4 sürüyoruz demişlerdi. Peki inandım mı? Hayır. Yardımcı olacak cevapları bekliyorum.
 
Temkinli yaklaşırsanız, kendiniz kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kasanın arkasındaki bütün vidaları sökmeniz. Etiketlerin altında da vida var, onlara dikkat edin. Bakır borulara dikkatli bir şekilde kaldırın ve yapmadan önce YouTube'dan benzer veya laptopun kasa açılış videolarını izleyebilirsiniz.
 
80 TL bütün işlemler için isteniyorsa gayet iyi. Ama termal macun sürme dışında temizlik için de ekstra ücret isteniyorsa pahalı gibi.

Kısaca macunu zaten sen vereceksin, adamalara günün sonunda 80 TL hesap ödeyeceksen yaptır. Uygunmuş.
(2020'de 50-60 TL idi.)
 
80 TL bütün işlemler için isteniyorsa gayet iyi. Ama termal macun sürme dışında temizlik için de ekstra ücret isteniyorsa pahalı gibi.

Kısaca macunu zaten sen vereceksin adamalara günün sonunda 80 TL hesap ödeyeceksen yaptır. Uygunmuş.
(2020'de 50-60 TL idi.)

Evet bütün işlemlere. Ama tedirgin olmadım değil. Parça veya macundan çalarlarsa diye. Şu ana kadar hiç öyle bir olayla karşılaşmadım ama yaşayanları duyunca insan tedirgin oluyor.
 

Geri
Yukarı