Laptopa Overclock Yapma

Modeli biz tahmin ediyoruz galiba? Ayrıca uygunsa bile overclock daha güçlü işlemci demek daha fazla pil demek, sıcaklık demek, risk demek. FPS arttırmıyor yani sadece.

Laptop kasalarının içine kafam kadar soğutucu sığmayacağından bunun olabilitesi bir kenara, yapman bile gereksizdir.

Laptoplar, mobil işlemciler kullanır. Bu da performansını masaüstüne nazaran daha az yapar. Overclock ile elde edeceğin ek performans seni tatmin etmeyecek.

Bundan bir 6 sene önce P4 üm varken (ki kendileri 2 gHz idi) bakmadan overclock yapmıştım. 3 gHz yaptığımda ise dayanamamış kendini korumaya almıştı. Bende 2.7 civarında bırakmıştım. Sonra bir olumlu sonuç alamayınca geri döndüm. Bir süre sonra kasanın kendisi komple ısınınca açıyım demiştim. Birde ne göreyim fan çalışmıyor. Macun yok, fan yok. Bilgisayar çok ağır yükte 6 saat çalışsa bile ısınıp kapanmıyordu. Özlüyorum kendisini ...

Ayrıca 1.6 gHz turbo boost ile 2.3 gHz nedir ? GTA 5 açarken hata veriyor. Overclock belki biraz rahatlatır diye düşündüm

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı