Laptopa RAM taktırmak için servise gönderilmeli mi?

Kamakato

Decapat
Daha fazla  
Yeni aldığım laptopuma RAM alacağım ama servise göndermeli miyim? Evde kendim mi takmalıyım karar veremedim eğer kendim yaparsam servis dışı kalacak Acer marka.

Şöyle bir şey alacağım kasayı açmak için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu laptop'ın altında RAM/HDD eklemek eklemek için vidalı bir kapak olur.
Yok arkası tek parça ise o zaman ne yaptığını iyice bilmiyorsan açmaya kalkışma.
Açmak kadar geri toplamayı bilmek daha önemlidir.

Öncelikle garanti için servise sorup RAM takmanın garantiyi bozup bozmadığı öğren.

Sorun çıkmaz diyorlarsa Youtube'a gir, laptop'ın tam model adını yazıp sonuna "disassembly" ekleyerek arat, yani örneğin: "toshiba satellite disassembly".

Bu şekilde tam seninkine uyan bir video bulursan dikkatlice aynı adımları izleyip kırmadan açabilirsin.

Aparat olarak böyle plastikler çok işe yarar, ama denildiği gibi bir kredi kartı da aynı işi görür.

Laptop marka modelinizi yazar mısınız?

Hocam ne abartmışsınız altı üstü bir kapak. Vidalı ise zaten vidaları söktüğünde iş bitiyor. Arkası geçmeli ise bir kredi kartı ile yavaş yavaş söker. RAM kısmına gelince yanlış takma gibi bir ihtimali yok. Tek dikkat etmesi gereken şey elini devrelere falan çok sürmemesi. Hatta yeni bilgisayarlarda elini sürsede çok bir şey olmuyor.

Ben kendim taktım YouTube'dan upgrade videolarını dikkatlice izlerken yapın o zaman bir şey olmaz sökerken yavaş yavaş yapın acele etmeyin.

Sadece bir model için yazmıyoruz. Bu yazılanlar daha sonra Google aramasında/sosyal aramasında da çıkıyor.

Önemli kısımları vurgulamak lazım ki her olayda işe yarasın.
Sonra iş işten geçtikten sorumluluk ilk mesajı yazana kalır.

Yoksa her başlık laf kalabalığıyla dolup taşıyor.

Son düzenleme:
Eski bilgisayarımda takerken sıkıntı yaşamadım ama yeni aldığım için biraz tedirginim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…