Boşuna zaman kaybı, göndereceksiniz de gelecek bir ay sonra... Laptopu açar açmaz anlaşılıyor SATA mı Nvme mi olduğu SSD'nin. Tam model ve bütçe belirtirseniz sizin için uygun, performanslı bir SSD önerebilirim.Hocam bir de uyumlu SSD'yi öğrenmek için aradım yetkili servisi. Göndermeden anlayamazsınız dedi. Laptopu açıp bakmak lazımmış. Doğru mu bu? Bir SSD için 2-3 hafta bekleyemeyeceğim.
Acer Nitro 5 AN515-58 laptopun modeli. Bütçe konusunda çok fazla bir sınırım yok. Ortalama bir şey iş görür sanırım.Boşuna zaman kaybı, göndereceksiniz de gelecek bir ay sonra... Laptopu açar açmaz anlaşılıyor SATA mı Nvme mi olduğu SSD'nin. Tam model ve bütçe belirtirseniz sizin için uygun, performanslı bir SSD önerebilirim.
Ram önerisi isterseniz ona da açığım ama eğer şu an takılı RAM yanına ekleme yapacaksanız birbirleriyle uyumlu olması için yardımcı bir programla RAM modelinizi öğrenmemiz gerekecek.
512 iş görür hocamSSD 1TB mı istersiniz yoksa 500GB iş görür mü?
Hocam SSD'nin uyumlu olduğunu nasıl anladınız? Tam uyar mı kesin?SSD: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...-express-3-0-500-gb-m-2-fiyati,497380750.html
RAM (2 tane alınacak): https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...z-cl19-cb16gs3200e-ddr4-fiyati,808155135.html
Yukarıdaki SSD linkini Kioxia ile değiştirdim, satıcı çıkma satıyormuş riske atmaktansa onun yerine Kioxia Exceria G2 daha iyi olur.
Laptopun özelliklerine baktım şu an içindeki SSD Nvme, bir tane de boş Nvme var. Baktığım kadarıyla yeni sayılabilecek bir model. Modelde SATA girişi de varmış ama SATA, Nvme karşısında çok yavaş kalıyor.Hocam SSD'nin uyumlu olduğunu nasıl anladınız? Tam uyar mı kesin?
RAM olarak da daha ucuza satan markalar var, bunun farkı nedir hocam?
Her şey için teşekkürler hocam. Yazımı kurtardınız.Laptopun özelliklerine baktım şu an içindeki SSD Nvme, bir tane de boş Nvme var. Baktığım kadarıyla yeni sayılabilecek bir model. Modelde SATA girişi de varmış ama SATA, Nvme karşısında çok yavaş kalıyor.
O daha ucuz RAM modellerinin kimisinin CL (gecikme) değeri daha yüksek olduğu kimisinin de Mhz değeri daha düşük olduğu için önermedim.
@OMFA Bir şey fark ettim attığım Crucial RAM'in özelliklerini Akakçe yanlış göstermiş, o RAM modeli CL19 değil CL22.
![]()
Kingston 16 GB 3200 Mhz DDR4 CL22 SODIMM KVR32S22S8/16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kingston 16 GB 3200 Mhz DDR4 CL22 SODIMM KVR32S22S8/16 Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kingston 16 GB 3200 Mhz DDR4 CL22 SODIMM KVR32S22S8/16 Ram özelliklerini incele, 1.349,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
![]()
Samsung 16 GB 3200 MHz DDR4 Cl22 M471A2K43EB1-CWE Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Samsung 16 GB 3200 MHz DDR4 Cl22 M471A2K43EB1-CWE Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Samsung 16 GB 3200 MHz DDR4 Cl22 M471A2K43EB1-CWE Ram özelliklerini incele, 1.330,07 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Daha ucuz bu yukarıdakilerden birini 2 tane alıp 32GB yapabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.