Laptopa RAM ve SSD taktıktan sonra sıfırlanır mı?

OMFA

Decapat
Daha fazla  
Ben laptopa RAM ve SSD takmayı düşünüyorum ama bilgisayarımda önemli, büyük dosyalar var. Bunları kaybeder miyim RAM ve SSD'yi ekledikten sonra? Bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?

Hocam bir de uyumlu SSD'yi öğrenmek için aradım yetkili servisi. Göndermeden anlayamazsınız dedi. Laptopu açıp bakmak lazımmış. Doğru mu bu? Bir SSD için 2-3 hafta bekleyemeyeceğim.
Boşuna zaman kaybı, göndereceksiniz de gelecek bir ay sonra... Laptopu açar açmaz anlaşılıyor SATA mı Nvme mi olduğu SSD'nin. Tam model ve bütçe belirtirseniz sizin için uygun, performanslı bir SSD önerebilirim.

Ram önerisi isterseniz ona da açığım ama eğer şu an takılı RAM yanına ekleme yapacaksanız birbirleriyle uyumlu olması için yardımcı bir programla RAM modelinizi öğrenmemiz gerekecek.

Acer Nitro 5 AN515-58 laptopun modeli. Bütçe konusunda çok fazla bir sınırım yok. Ortalama bir şey iş görür sanırım.
RAM için de gerekli değerler bunlar sanırım. 2 slot var ama ben 8'i çıkarıp 16x2 yapmayı düşünüyorum.

Şimdiden çok teşekkürler hocam.

Son düzenleme:
Hocam SSD'nin uyumlu olduğunu nasıl anladınız? Tam uyar mı kesin?
RAM olarak da daha ucuza satan markalar var, bunun farkı nedir hocam?

Hocam SSD'nin uyumlu olduğunu nasıl anladınız? Tam uyar mı kesin?
RAM olarak da daha ucuza satan markalar var, bunun farkı nedir hocam?
Laptopun özelliklerine baktım şu an içindeki SSD Nvme, bir tane de boş Nvme var. Baktığım kadarıyla yeni sayılabilecek bir model. Modelde SATA girişi de varmış ama SATA, Nvme karşısında çok yavaş kalıyor.
O daha ucuz RAM modellerinin kimisinin CL (gecikme) değeri daha yüksek olduğu kimisinin de Mhz değeri daha düşük olduğu için önermedim.

@OMFA Bir şey fark ettim attığım Crucial RAM'in özelliklerini Akakçe yanlış göstermiş, o RAM modeli CL19 değil CL22.

Daha ucuz bu yukarıdakilerden birini 2 tane alıp 32GB yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Her şey için teşekkürler hocam. Yazımı kurtardınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…