Arkadaşlar merhaba, sorum aslında başlıktan anlaşıldığı gibi laptopumu şarja taktığım anda işlemci hızımı 3.80-4.00 GHz'lere çıkmış olarak görüyorum. Amd Ryzen 7 4800H işlemcim bulunmakta, şarja takmadığım sürece işlemcinin sınırı olan 2.90 GHz'i geçmiyor, fakat şarja taktığım gibi görev yöneticisini bile çalıştırsam 4 GHz'lere rahatlıkla çıkıp çıkıp iniyor. Aynı şekilde fanlar da sürekli çalışma halinde oluyor maalesef.
Şarja takılı olmadan Visual Studio'da C kodlaması yaptığımda hiçbir şekilde ne fan çalışıyor, ne de en ufak bir işlemci hız artışı oluyor fakat şarja taktığım andan itibaren aralıklı olarak fan sürekli çalışıp çalışıp duruyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bahsettiğim gibi işlemcinin temel hızı 2.90 GHz iken overclock yapmamama rağmen 4 GHz hızlarını rahatlıkla görebiliyorum.
Laptop: Lenovo Ideapad Gaming 3
İşlemci: Amd Ryzen 7 4800H
Ekran Kartı: GTX 1660 Ti
Ram: 16 GB 3200 MHz
SSD: Markayı tam olarak bilmediğim 500 GB M2 SSD
Kullandığım Windows sürümü, Lenovo'nun kendi sitesinden kendi laptoplarına özel olarak sunduğu, recovery olarak indirebildiğimiz Windows 10 sürümü.
Şarja takılı olmadan Visual Studio'da C kodlaması yaptığımda hiçbir şekilde ne fan çalışıyor, ne de en ufak bir işlemci hız artışı oluyor fakat şarja taktığım andan itibaren aralıklı olarak fan sürekli çalışıp çalışıp duruyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bahsettiğim gibi işlemcinin temel hızı 2.90 GHz iken overclock yapmamama rağmen 4 GHz hızlarını rahatlıkla görebiliyorum.
Laptop: Lenovo Ideapad Gaming 3
İşlemci: Amd Ryzen 7 4800H
Ekran Kartı: GTX 1660 Ti
Ram: 16 GB 3200 MHz
SSD: Markayı tam olarak bilmediğim 500 GB M2 SSD
Kullandığım Windows sürümü, Lenovo'nun kendi sitesinden kendi laptoplarına özel olarak sunduğu, recovery olarak indirebildiğimiz Windows 10 sürümü.
Son düzenleyen: Moderatör: