Laptopa şekerli içecek döküldü

PitViper

Centipat
Daha fazla  
Laptopuma yaklaşık 2 saat önce ıce tea döküldü. Hemen kaba sıvıyı bir bezle temizleyip daha sonra klavye taban olacak şekilde ters masaya yerleştirdim. Yaklaşık 1.5 2 saatin sonunda bilgisayarı başlattım şu anlık sorun yok gibi duruyor fakat donanımsal parçalarda bir sorun var mı yok mu test edebileceğim bir program vs var mıdır, varsa önerebilir misiniz?

Laptopuma yaklaşık 2 saat önce ıce tea döküldü. Hemen kaba sıvıyı bir bezle temizleyip daha sonra klavye taban olacak şekilde ters masaya yerleştirdim. Yaklaşık 1.5 2 saatin sonunda bilgisayarı başlattım şu anlık sorun yok gibi duruyor fakat donanımsal parçalarda bir sorun var mı yok mu test edebileceğim bir program vs var mıdır, varsa önerebilir misiniz?
Geçmiş olsun, inşallah bir problem yoktur ama bunu programla anlamanın mümkün olduğunu sanmıyorum. İçini açarak anlayabilirsin ancak.

Hocam içini açıp parçalara temizlik yapın. Saf alkol ile temizleyip kurulanıp üzerine kalan alkolün uçması için beklendiğinde sorun çıkacağını sanmam ama tecrübeniz yok ise bu işe girişmeyiniz. Sistemi yük altına sokmak vs. belki sorun çıkarabilir ileride.

O sıvı 1-2 saatte yok olup gidecek değil. Kesinlikle cihazın sökülüp alkol veya tiner ile temizlenmesi gerekir çünkü eğer sıvı anakarta ulaştıysa zamanla oksitlenme yapıp kısa devreye sebep olacaktır bu da çok daha büyük maliyet demek.

Anakarta falan gitmemişse şanslısın. Eğer donanımsal bir parçanın üzerine geldiyse zamanla olduğu yerde kuruyup cihaza zarar verecek. İçini açıp kontrol etmek dışında bir seçenek yok.

Anakartın sıcaklığı arttığı zaman kısa devre yapabilir kalıntı kaldıysa şekerli birşey olduğu için kullanmadan içini açmanızı tavsiye ederim.

İçini aç temizle. Şu an sıkıntı gözükmeyebilir ama ileride sorun çıkarabilir.
Şuan içini açabilecek kadar ufak tornavida evimde maalesef yok ve yarına yetiştirmem gereken bir sunumum var bugün kullansam yarın tornavida satın alıp içine baksam sizce bir sorun olur mu?

Ayrıca içini açtıktan sonra uygulamam gereken adımları açıklayabilirseniz çok sevinirim. Pek anlamadığım kısımlar bunlar..

Şu an içini açabilecek kadar ufak tornavida evimde maalesef yok ve yarına yetiştirmem gereken bir sunumum var bugün kullansam yarın tornavida satın alıp içine baksam sizce bir sorun olur mu?

Çok yük altına sokmazsan bir problem olacağını sanmam.

Şu an içini açabilecek kadar ufak tornavida evimde maalesef yok ve yarına yetiştirmem gereken bir sunumum var bugün kullansam yarın tornavida satın alıp içine baksam sizce bir sorun olur mu?

Kesinlikle risk teşkil ediyor. Cihazınızdan olursunuz bizden uyarması. Tamamen kapalı kutu ve sıvının nereye kadar girdiğini bilmiyoruz haliyle yarina kadar işinizi görüp görmeyeceğine hiç kimse emin olamaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı