Laptopa şekerli içecek döküldü

Şu an içini açabilecek kadar ufak tornavida evimde maalesef yok ve yarına yetiştirmem gereken bir sunumum var bugün kullansam yarın tornavida satın alıp içine baksam sizce bir sorun olur mu?

Ayrıca içini açtıktan sonra uygulamam gereken adımları açıklayabilirseniz çok sevinirim. Pek anlamadığım kısımlar bunlar.

Eğer ilk defa yapacaksanız YouTube'dan izleyerek veya bilen birisiyle yapmanızı tavsiye ederim.

Kesinlikle risk teşkil ediyor. Cihazınızdan olursunuz bizden uyarması. Tamamen kapalı kutu ve sıvının nereye kadar girdiğini bilmiyoruz haliyle yarina kadar işinizi görüp görmeyeceğine hiç kimse emin olamaz.
Laptopu açtıktan sonra neler yapmam gerektiğini açıklayabilir misiniz?

Mesela 3 gün sorunsuz çalışır, 4.gün aniden kapanır vs. Buna benzer şeyler olabilir ve o yüzden uygun zamanda bilgisayar tamircisine götürüp durumu anlatırsan yardımcı olacaktır.

Laptopuma yaklaşık 2 saat önce ıce tea döküldü. Hemen kaba sıvıyı bir bezle temizleyip daha sonra klavye taban olacak şekilde ters masaya yerleştirdim. Yaklaşık 1.5 2 saatin sonunda bilgisayarı başlattım şu anlık sorun yok gibi duruyor fakat donanımsal parçalarda bir sorun var mı yok mu test edebileceğim bir program vs var mıdır, varsa önerebilir misiniz?
Acilen kullanmayı bırakmalısın. Bir teknik servise götür. Su olsa uçar gider ama buna dökülen şekerli çay. Riske atmazdım şahsen.

Yardımlarınız için teşekkürler yarın gün içinde tamirciye götürüp baktıracağım zaten temizlik ve macun yenilenme vakti gelmişti bahanesi oldu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı