Laptopa sıvı metal termal macun uygulaması ve sonrası benchmark testi

abartmatozu

Decapat
Katılım
22 Aralık 2021
Mesajlar
93
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 3050 LAPTOP
İşlemci
İ5 -10200H
Merhaba herkese iyi sosyaller günlerdir araştırdığım uygulamayı cesaretimi toplayıp Dell G15 5510 laptopuma uyguladım :)
Sizlerden çok şey öğrendim bu yüzden bu uygulamyı merak edenler için böyle bir paylaşımda bulunuyorum.
Sıvı metal termal macun bildiğiniz gibi çok etkili ve bir o kadar da riskli bir işlem bu yüzden ekran kartının hassas yapısı ve çipin etrafında bulunan komplendenler yüzünden ekran kartıma sıvı metal termal macun uygulaması yapmadım(ekran kartım normalde de çok ısınmıyordu)
İşlemci biraz daha güvenli olduğu için yapmaya karar verdim şimdilik de iyi ki yapmışım diyorum.
Ekran kartı için kullandığım termal macun: Thermal Grizzly hydonaout.
İşlemci için kullandığım sıvı metal macun: Thermal Grizzly Conductonaut.
Anakarttan Heatsink'i ayırdıktan sonra eski termal macunlarımı sıvı metal termal macunun içinden çıkan yüksek alkollü mendiller ile sildim.
İşlemciye sıvı metal sürmeden önce işlemci çevresini sürerken olası bir dışarı taşma olayından dolayı scotch super 33+ elektrik bandı ile etrafını kapattım(resim eklendi)
Sıvı metal termal macunu işlemci üzerine sadece bir nokta kadar bıraktıktan sonra paketin içinden sıvı metali yaymaya yaran kulak çubuğu benzeri ürün ile yaydım ürünün üzerinde kalan kısmı da heatsink üzerine sürdükten sonra bandı çıkardım. Ekran kartımının termal macununu da yenildikten sonra Heatsink'i çok dikkatli bir şekilde yerine montaj ettim. Bilgisayarın açma tuşuna bastıktan sonra ki gerginlik paha biçilemez :))
Sıvı metal öncesi ve sonrası benchmark testininin resimlerini koyuyorum testlerin her ikisi de %100 fan gücü ile FurMark CPU burner üzerinden yapılmıştır.
Merak ettiğiniz herhangi bir şey veya sorularınız, önerileriniz varsa seve seve konuşabiliriz.
Teşekkürler.

WhatsApp Image 2023-01-26 at 21.13.49.jpeg


WhatsApp Image 2023-01-26 at 21.22.18.jpeg


WhatsApp Image 2023-01-26 at 21.22.18 (1).jpeg
 
Bir sıvı metal biz mi alıp sürsek. Bu ne fark arkadaş yaa. Benim laptop'a yeni macun sürdüm yine 94 dereceleri görüyor. 😀
 

Yeni konular

Geri
Yukarı