Çözüldü Laptopa Soda Dökülmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
M

Mehmet Unsal

Ziyaretçi
İyi günler, dün Dell İnspiron 5537 Dizüstü Bilgisayarıma power tuşunun oraya doğru soda döküldü(sade soda). Dökülür dökülmez ters çevirip power tuşuna basılı tutup kapattım bataryayı çıkardım sonra mikrofiber bez ile kuruladım ekranda ıslanmıştı sildim peçete ile de sildim, sonra elektrikli süpürge ile power tuşunun olduğu yeri, klavye yi ve ekranı vb. genel şekilde çektirdim, saç kurutma makinesi ile hava tuttum. PC'yi açtım biraz yavaşlık gariplik vardı, klavyeyi çıkardım ve oradaki ıslaklıkları aldım. Sonra az düzelmiş gibiydi caps lock'un ışığı kapalı olmasına rağmen yanıyordu birkaç klavye hatası vardı ve bilgisayarımda bir dosyayı sürükleyemiyordum. Sonra sabaha kadar ters duracak şekilde beklettim klavyedeki hatalar gitmiş pek bir problem yok gibiydi. Şuan soda dökülen PC'den yazıyorum. Ne yapmalıyım şimdi? Yardımlarınızı bekliyorum?

@Recep Baltaş @Murat5038 @MF @Ali Güngör

Gerekli işlemlerin hepsini yapmışsınız. İstersen cihazı tamamen bir sök her tarafını temizle. Daha sonra sorun olur ise klavyeyi değiştirirsin.

Vallahi kardeşim donanımdan fazla da anlamam klavyeyi zar zor söktüm. Tanıdığımız bir bilgisayarcıya götürüp ona emanet etmeyi düşünüyorum olmazsa garantiye yollarlar. Garantisi daha çok var alalı 5 ay anca oluyor. Dell garanti işinde bir problem olur mu ki ? Sıvı teması söz konusu.

Olur. Sıvı teması garanti kapsamı dışına çıkarıyor maalesef.

Tüm parçaları açıp 1 gün pirinçte bekletmeniz faydanıza olacaktır. Zira kurumayan parçalar var ise kısa devre yaptırabilir. Aynı durum başıma gelmişti. Benim klavyeme kahve döküldü. Sizin yaptığınız işlemlere benzer işlemler yaptım klavyem çalışıyordu ancak 2-3 gün sonra tüm harfler çalışmamaya başladı. Bilen birisinden yardım almakta fayda var derim.

Teşekkürler Hepinize. @Murat5038 yarın bir bilgisayarcıya götüreceğim olmazsa garantiye yollarlar hallolur inşallah.

-Bilgisayarcıya götürdüm ''diagstonic'' testi yaptı boot ayarlarından herhalde tam bilmiyorum, testlerde sorun çıkmadı o yüzden bir şey olmaz dedi sen zaten ilk müdahaleyi yapmışsın ve sorun olmaz dedi. Şu an normal eskisi gibi kullanıyorum

@Murat5038

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı