Laptopa soğutucu ve 4 GB RAM vs 8 GB RAM

ugureryavuz

Decipat
Daha fazla  
Sizce hangisi? Laptopa soğutucu ile 4 GB RAM mi yoksa 8 GB RAM mi? Sizce hangisi daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutması yeterliyse ve düzenli olarak bakımlarını yapıyorsan soğutucuya gerek yok. Hali hazırda 8 GB RAM'in varsa bir tane daha 8 GB RAM al ve dual channel olarak kullan.

Soğutması yeterliyse ve düzenli olarak bakımlarını yapıyorsan soğutucuya gerek yok. Hali hazırda 8 GB RAM'in varsa bir tane daha 8 GB RAM al ve Dual Channel olarak kullan.

Hocam 4 GB RAM var kararsız kaldım. Soğutucu ile 4 GB RAM alabiliyorum soğutucusuz 8.GTA 5 oynatıyor PC ama ısınmadan dolayı kasıyor.
Isınıyorsa soğutucu ısınmıyorsa RAM.

Fazla ısınmıyor sadece GTA 5 oynarken ısınıyor şu an PC'de 4 GB RAM var soğutucu almazsam 8 GB RAM eklersem 12 GB RAM olacak eğer soğutucu alırsam yanına da 4 GB RAM almak zorunda kalıyorum. Toplam 8 GB RAM oluyor. 12 GB ile 8'in arasında çok bir fark var mı?

Hocam siz bilgisayarın içini açıp doğru biçimde termal macun yenilemesi ve fan temizliği yaptınız mı ? Ona rağmen ısınıyorsa 4 GB RAM ve soğutucu almak mantıklı olacaktır lakin soğutucu alırken 6 fanlı-4 fanlı, ışıklı olmasına dikkat etmeyin onlar hiç işe yaramıyor. Laptop altında yeterli hava girişi var mı ? Eğer varsa bu soğutucu zaten klasmanında en iyisi : https://www.hepsiburada.com/zalman-...klik-ayarli-notebook-sogutucu-stand-p-BS50163
Cihazınız da zaten hali hazırda 4 GB RAM varmış 8 olsaydı kesinlikle 8 GB RAM alın derdim fakat ciddi bir perfonmans artışı olmaz bu durumda. Yani soğutucu ve 4 GB RAM almak daha mantıklı lakin siz cihazın genel bakımını yapmadıysanız haliyle ısınır soğutması ne kadar iyi olursa olsun.

Termal macun fan temizliğini 2 ayda bir yapıyorum GTA 5'de ısınıyor yanıyor PC. PC GTA 5'de ilk 20 dakika bir şey yok sonra başlıyor ısınmalar ısınmadan dolayı kasma oluyor. Oo yüzden en iyisi soğutma +4 GB RAM alayım ben bu laptopa hangi 4 GB RAM'i alabilirim.
Bir de sizin attığınız soğutucu mu yoksa bu mu?
Bunun da yorumları bayağı iyi.

Dosya Ekleri

• Ram değeri.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 53
Memory bölümünü ekran görüntüsü alıp paylaşın hocam ona göre hemen bir öneri yapayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…