Laptopa soğutucu ve 4 GB RAM vs 8 GB RAM

ugureryavuz

Decipat
Daha fazla  
Sizce hangisi? Laptopa soğutucu ile 4 GB RAM mi yoksa 8 GB RAM mi? Sizce hangisi daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutması yeterliyse ve düzenli olarak bakımlarını yapıyorsan soğutucuya gerek yok. Hali hazırda 8 GB RAM'in varsa bir tane daha 8 GB RAM al ve dual channel olarak kullan.

Soğutması yeterliyse ve düzenli olarak bakımlarını yapıyorsan soğutucuya gerek yok. Hali hazırda 8 GB RAM'in varsa bir tane daha 8 GB RAM al ve Dual Channel olarak kullan.

Hocam 4 GB RAM var kararsız kaldım. Soğutucu ile 4 GB RAM alabiliyorum soğutucusuz 8.GTA 5 oynatıyor PC ama ısınmadan dolayı kasıyor.
Isınıyorsa soğutucu ısınmıyorsa RAM.

Fazla ısınmıyor sadece GTA 5 oynarken ısınıyor şu an PC'de 4 GB RAM var soğutucu almazsam 8 GB RAM eklersem 12 GB RAM olacak eğer soğutucu alırsam yanına da 4 GB RAM almak zorunda kalıyorum. Toplam 8 GB RAM oluyor. 12 GB ile 8'in arasında çok bir fark var mı?

Hocam 4 GB RAM var kararsız kaldım. Soğutucu ile 4 GB RAM alabiliyorum soğutucusuz 8.GTA 5 oynatıyor PC ama ısınmadan dolayı kasıyor.

Fazla ısınmıyor sadece GTA 5 oynarken ısınıyor şu an PC'de 4 GB RAM var soğutucu almazsam 8 GB RAM eklersem 12 GB RAM olacak eğer soğutucu alırsam yanına da 4 GB RAM almak zorunda kalıyorum. Toplam 8 GB RAM oluyor. 12 GB ile 8'in arasında çok bir fark var mı?
Hocam siz bilgisayarın içini açıp doğru biçimde termal macun yenilemesi ve fan temizliği yaptınız mı ? Ona rağmen ısınıyorsa 4 GB RAM ve soğutucu almak mantıklı olacaktır lakin soğutucu alırken 6 fanlı-4 fanlı, ışıklı olmasına dikkat etmeyin onlar hiç işe yaramıyor. Laptop altında yeterli hava girişi var mı ? Eğer varsa bu soğutucu zaten klasmanında en iyisi : https://www.hepsiburada.com/zalman-...klik-ayarli-notebook-sogutucu-stand-p-BS50163
Cihazınız da zaten hali hazırda 4 GB RAM varmış 8 olsaydı kesinlikle 8 GB RAM alın derdim fakat ciddi bir perfonmans artışı olmaz bu durumda. Yani soğutucu ve 4 GB RAM almak daha mantıklı lakin siz cihazın genel bakımını yapmadıysanız haliyle ısınır soğutması ne kadar iyi olursa olsun.

Hocam siz bilgisayarın içini açıp doğru biçimde termal macun yenilemesi ve fan temizliği yaptınız mı? Ona rağmen ısınıyorsa 4 GB RAM ve soğutucu almak mantıklı olacaktır lakin soğutucu alırken 6 fanlı-4 fanlı, ışıklı olmasına dikkat etmeyin onlar hiç işe yaramıyor. Laptop altında yeterli hava girişi var mı? Eğer varsa bu soğutucu zaten klasmanında en iyisi: https://www.hepsiburada.com/zalman-...klik-ayarli-notebook-sogutucu-stand-p-BS50163
Cihazınız da zaten halihazırda 4 GB RAM varmış 8 olsaydı kesinlikle 8 GB RAM alın derdim fakat ciddi bir performans artışı olmaz bu durumda. Yani soğutucu ve 4 GB RAM almak daha mantıklı lakin siz cihazın genel bakımını yapmadıysanız haliyle ısınır soğutması ne kadar iyi olursa olsun.

Termal macun fan temizliğini 2 ayda bir yapıyorum GTA 5'de ısınıyor yanıyor PC. PC GTA 5'de ilk 20 dakika bir şey yok sonra başlıyor ısınmalar ısınmadan dolayı kasma oluyor. Oo yüzden en iyisi soğutma +4 GB RAM alayım ben bu laptopa hangi 4 GB RAM'i alabilirim.
Bir de sizin attığınız soğutucu mu yoksa bu mu?
Bunun da yorumları bayağı iyi.

Dosya Ekleri

• Ram değeri.png
    Ram değeri.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 53
Termal macun fan temizliğini 2 ayda bir yapıyorum GTA 5'de ısınıyor yanıyor PC. PC GTA 5'de ilk 20 dakika bir şey yok sonra başlıyor ısınmalar ısınmadan dolayı kasma oluyor. Oo yüzden en iyisi soğutma +4 GB RAM alayım ben bu laptopa hangi 4 GB RAM'i alabilirim.
Memory bölümünü ekran görüntüsü alıp paylaşın hocam ona göre hemen bir öneri yapayım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı