Laptopa SSD Almak

streetdukes

Megapat
Merhaba,
Kız arkadaşıma ve kendime SSD almayı planlıyorum ama hediye olacağından ve kendisinin hangi marka ve model laptop kullandığını bilmediğimden kararsız kaldım. Bu sebeple birkaç sorum olacak. Bu konuda hazırlanmış bazı rehberleri okudum fakat aradığım cevabı bulamadım. Eğer aradığım cevaplar için rehber mevcut ise ve paylaşabilirseniz memnun olurum.

Öncelikle ilk defa SSD kullanacağız. Ben masaüstü, kendisi belirttiğim gibi laptop kullanıyor.
1-Laptop için SSD ürünlerinin boyutları değişiyor mu?
2-Kendi anakartım ASUS M5A99X PRO. Kendime M2 dediklerinden mi ya da normal mi almalıyım?
3-Aliexpress ten Goldenfir ürünü (240 GB 200TL) alınabilir bir ürün müdür?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.) Genelde 2.5''tir boyut olarak.

2.)Anakartında M2 SSD slotu yok. Sata III SSD almalısın. Laptop için de eğer çok eski değilse Sata III'tür soketi. Yine de bir kontrol et bence.

3.) Kalitesiz bir SSD. Daha güvenilir modellere yönelmeni tavsiye ederim. Eğer benim gibi garanticiysen önerim Samsung.

@streetdukes , sorularınızdan 1. ve 2. yi cevaplayayım. 3. sorunuz hakkında bilgim yok.
  1. SSD lerin boyutu 2.5 luk yani laptop harddiski boyutunda.
  2. ASUS M5A99X PRO anakartın M2 slotu yok. Dolayısla SDD almak zorundasınız.

Laptopların HDD yuvaları 2.5 inch kalınlığında olur ve HDD için laptop ve masaüstüler(3.5'') farklılık gösterir. Fakat SSD'ler standarttır ve M2 ve Sata(2.5 inch) olmak üzere ikiye ayrılırlar. Siz M2 slotunuz olmadığı için Sata almalısınız. En iyisi Samsung'dur SSD konusunda fakat Adata, Kingston gibi markalar da başarılı güvenilir markalardır. Seçim sizin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı