Laptopa SSD ekleme işleminde nelere dikkat edilmeli?

mcd35

Centipat
Laptopuma (15ıhu6) SSD yükseltmesi yapmak istiyorum ancak birkaç konuda takıldım. Bu yüzden sizlere danışmak istedim.

Şu an bilgisayarımda 1TB hard disk ve 256 GB SSD bulunuyor. Her ikisinde de kaybolmaması gereken dosyalarım var. Bu dosyaları kaybetmeden ve izlediğim birkaç videoda da gördüğüm BIOS sıfırlanması ve Windows'u yeniden kurmayı yapmadan nasıl SSD takabilirim.

Bu işlemi evde yapabilir miyim? Dikkat etmem gereken noktalar nelerdir?

Desteğiniz için teşekkür ederim.

Sistem diskinizi klonlamanız gerekiyor.
Aşağıdaki videoda anlatılan şekilde klonlayabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

EK BİLGİ :
Çoğu SSD markasının kendi klonlama yazılımları var. Sitelerinde mevcut. Onları da kullanabilirsiniz.

@mcd35

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

EK BİLGİ :
Çoğu SSD markasının kendi klonlama yazılımları var. Sitelerinde mevcut. Onları da kullanabilirsiniz.

@mcd35

Toshiba ya da samsung marka ssd takılı, eğer takarsam 2 ssd ve 1 tane hdd olmuş olacak bilgisayarda. Hızlanması istiyorum inşallah olur. İnternetten de kigston marka ssd aldım. Onu deneyeceğim. Teşekkürler desteğin için <3

Toshiba ya da samsung marka ssd takılı, eğer takarsam 2 ssd ve 1 tane hdd olmuş olacak bilgisayarda. Hızlanması istiyorum inşallah olur. İnternetten de kigston marka ssd aldım. Onu deneyeceğim. Teşekkürler desteğin için <3

windows, ssd'de kurulu. hdd'de de oyun ya da program dosyaları filan var. yeni takacağım ssd'ye de programlar kuracağım. aklımda birkaç soru var. indirilenler, masaüstündeki klasörler ve diğer disklerdeki bilgiler olduğu gibi kalır mı yoksa BIOS sıfırlanmasından dolayı hepsi silinir ya da temizlenir mi? çoğu önemli dosyalar, silinmemeleri gerekiyor.

windows, ssd'de kurulu. hdd'de de oyun ya da program dosyaları filan var. yeni takacağım ssd'ye de programlar kuracağım. aklımda birkaç soru var. indirilenler, masaüstündeki klasörler ve diğer disklerdeki bilgiler olduğu gibi kalır mı yoksa BIOS sıfırlanmasından dolayı hepsi silinir ya da temizlenir mi? çoğu önemli dosyalar, silinmemeleri gerekiyor.

Son düzenleme:
  • BIOS sıfırlama işlemi sabit disklerde bulunan verilere zarar vermez ve onları değiştirmez.
  • Klonlama işlemi sonrası bir diskin birebir kopyası oluşmuş olur. Yani tüm belge dosya klasör ayar vs heşeyiyle aynı ikinci bir disk elde edersiniz.

1740075334919.png

1740075492347.png

ilk görselde -sol altta- hdd boşluğu var ama benim bilgisayarımda -ikinci görsel- o bölümde hdd kasası var ve içinde de hard disk var. bu diskin üstünde de kırmızıyla işaretlediğim yerde 2. ssd takma yeri var. bunu nasıl takabilirim? internette bununla alakalı bir video da bulamadım. yardımcı olabilir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı