Çözüldü Laptopa SSD takmak için HDD sökülmeli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Selamlar herkese. Bilgisayarıma SSD almaya karar verdim. Fakat HDD haricinde başka bir port göremedim. Yinede siz de bakarsanız sevinirim. Eğer yoksa SSD alamaz mıyım? Alacağım SSD 128 GB'lık. İlla HDD'yi iptal mi etmem lazım?

Çözüm
HDD'yi sök yerine SSD tak. Bu devirde CD okuyucuda kullanılmadığına göre onuda söküp yerine HDD takabilirsin bir HDD caddy vasıtasıyla. Yalnız caddynin boyutunu iyi öğren.
HDD'yi sök yerine SSD tak. Bu devirde CD okuyucuda kullanılmadığına göre onuda söküp yerine HDD takabilirsin bir HDD caddy vasıtasıyla. Yalnız caddynin boyutunu iyi öğren.

Çözüm
Hayır, öyle bir zorunluluk yok. HDD Caddy alıp CD-ROM'unuzu çıkarıp HDD Caddy'i takarsanız ikisini de kullanabilirsiniz.

Ayrıca okuyucunun yerine taktığın HDD daha yavaş çalışacak, SSD de yavaş çalışacak. O yüzden SSD'yi şimdi ki HDD yerine tak.
Caddyler 12 mm ve 9,5 mm olarak satılıyor. Büyük ihtimal 12 mm'dir sende ki ama yinede aldığın caddynin kutusuna hasar verme ki uymazsa değişebilesin. Amazon üzerinden alırsan iade edersin hem paran hem caddy sende kalır.

Peki o zaman buyuk bir SSD alacagim. SSD’nin performansi duser mi? Cunku butun programlari onun uzerine kuracagim.

Peki o zaman buyuk bir SSD alacagim. SSD’nin performansi duser mi? Cunku butun programlari onun uzerine kuracagim.
Biraz karışık anlattım sıfırdan anlatayım.
1- SSD boyutun daha yüksek olsun. Önerim 500 GB. Bütçe varsa Samsung. Yoksa WD Blue, Patriot, Seagate.
Bu aldığın SSD'yi şimdi ki HDD yerine takacaksın böylece SATA III hızında çalışabilecek, performans kaybı olmayacak.
2- Çıkardığın HDD için ise HDD Caddy alacaksın. Caddylerin iki boyutu var 12 mm ve 9,5 mm. Çoğu bilgisayarda 12mm bulunur. 12 mm alırsan olmazsa değiştirirsin. Sorun çıkmaması için internet üzerinden al ve kutusuna dikkat et.
3- Gelelim kuruluma. Madem SSD boyutunu büyüttün. Windows'u SSD üzerine kur. Daha sonra HDD'den lazım olan dosyaları SSD'ye çek. Bu işlem uzun sürecek çünkü HDD DVD-ROM yuvasına takılı ve bu yuva SATA III desteklemiyor.
4- Dosya taşıma işlemi bitince SSD'yi sök ve yerine HDD'yi tak. HDD'nin içini komple formatla ve yeni birim oluşturup öylece bırak.
5- Sonra HDD'yi tekrar DVD-ROM yuvasına tak, SSD'yi de kendi yerine tak. Disk yönetimi üzerinden HDD'yi biçimlendir ve artık onu depolama için kullan.

Bunun haricinde BIOS'tan "boot mode"nin UEFİ'de olduğuna ve Windows kurulum belleğinin UEFİ yöntemi için hazırlandığına dikkat et. Eğer ikisi de UEFİ olmazsa Windows açılmaz.
Başka aklıma gelen bir durum yok. Bu kadar

Valla uzun anlattiniz tesekkurler Ben diyorumki SSD buyuk olsun, HDD’yi iptal edeyim. Elimdeki bilgisayar eski oldugu icin cok masraf yapmak istemiyorum. Yani butun programlari falan SSD’ye kuracagim. Boyle olunca SSD performansi duser mi onu merak ediyorum. Tesekkurler yeniden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…