Laptopa SSD Takmak

mert99x

Hectopat
Arkadaşlar laptop bilgisayarımın 500 GB HDD'si var ve tükenmek üzere, ekstradan SSD taktırtabilir miyim? Nasıl olur? Fiyatı ne kadar olur? Nerede yaptırtabilirim?Hız farkı görür müyüm? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bilgisayarınızın CD okuyucusu var ise ekstradan başka bir depolama elbette taktırabilirsiniz. Bir aparat takılıyor. CD okuyucunuz çıkarılıyor ve yerine HDD veya SSD takılıyor. Bilgisayarcı birine götürseniz illaki yapar. Ama pahalı yapabiliyor bazıları. Ürünü kendiniz sipariş edip sonra sadece montaj için bilgisayarcıya giderseniz çok daha uyguna gelebilir diye düşünüyorum. Aşırı derecede bir hız farkı hissedersiniz. Normal bilgisayarın açılış hızı olsun, Bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyaları açarken veya başka bir yere atarken olsun hız farkı elbette hissedilir.

Bu konu ile ilgili, ssd'yi nereden sipariş edeceğim hakkında bilgi verecek biri var mı? Normal masaüstü kasalara takılan ssd ile aynı ssd mi alınmalı?

SSD'ler genellikle 2.5" boyutunda olduğundan boyut olarak herhangi bir sıkıntı çekmezsiniz. Yine de alırken aldığınız SSD'nin 2.5" boyutunda olduğundan emin olun.

Ayrıca M.2 SSD almamaya bakın eğer bilgisayarınızda M.2 portu yoksa. Ama bilgisayarınızda M.2 portu bulunuyorsa özellikle M.2 tavsiye edebilirim. Böylelikle elinizdeki HDD'yi çıkartmamış ve CD/DVD sürücüsü yerine takılan adaptörlere para vermemiş olursunuz.

SSD'ler genellikle 2.5" boyutunda olduğundan boyut olarak herhangi bir sıkıntı çekmezsiniz. Yine de alırken aldığınız SSD'nin 2.5" boyutunda olduğundan emin olun.

Ayrıca M.2 SSD almamaya bakın eğer bilgisayarınızda M.2 portu yoksa. Ama bilgisayarınızda M.2 portu bulunuyorsa özellikle M.2 tavsiye edebilirim. Böylelikle elinizdeki HDD'yi çıkartmamış ve CD/DVD sürücüsü yerine takılan adaptörlere para vermemiş olursunuz.

Bilgisayar ile hiç haşır neşir değilim,yani pek anlayamadım, max bütçe 250TL, birkaç öneride bulunabilir misiniz?
Link atabilirsenizz çok sevirim.

Arkadaşlar laptop bilgisayarımın 500 GB HDD'si var ve tükenmek üzere, ekstradan SSD taktırtabilir miyim? Nasıl olur? Fiyatı ne kadar olur? Nerede yaptırtabilirim?Hız farkı görür müyüm? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Büyük ihtimal bilgisayarına hem HDD heöde SSD takılamaz olması için CD yuvasından vazgeçmen gerekir yada SSD takarsın HDD'i taşınabilir gibi kullanılsın(ben öyle yapıyorum)
SSD'lerin fiyatı ucuk 240 gb lik bir tane alırsan orta seviye 300-400 arası ödersin
Hızı çok artar tabi kullandığın SSD ye de bakar.Pc'nin yetkili servis i varsa orda yaptıla bilirsin.
Wd nin SSD'lerini sakın alma kötü
Önerim Samsung tercih et

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı